MEVLÜT UYSAL: ?İSLAM ALİMLERİNİ AĞIRLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ?

4.11.2018 15:36:45 0
MEVLÜT UYSAL: ?İSLAM ALİMLERİNİ   AĞIRLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ?
İstanbul?da düzenlenen Dünya Müslüman Alimler Birliği 5. Genel Kurulu?nun açılışında konuşan Mevlüt Uysal, ?Bütün insanlığa barış ve huzur getirmek için gönderilen bir dinin mensupları olarak, inşallah bütün insanlığın sorunlarına da çözüm arayacağız. Önce kendi problemlerimizi gözeceğiz ki dinimizin bütün insanlığa sunduğu çözümü onlara aktarabilelim. Bunu inşallah siz alimler yapacaksınız? dedi. Dünya Müslüman Alimler Birliği 5. Genel Kurulu İstanbul’da başladı. Dünya’nın birçok ülkesinden ve ülkemizden 1000 İslam Alimi, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin 5. Genel Kurulu kapsamında İstanbul’da bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El-Kardavî’nin de katıldığı toplantının açılış töreninde konuştu.

Dünyada İstanbul gibi 1500 yıl 3 büyük medeniyete başkentliği yapmış başka bir şehir olmadığını belirten İBB Başkanı Mevlüt Uysal, “Siz İslam alimlerini müjdelenmiş şehir İstanbul’da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Bütün dünyadan gelen İslam alimleri olarak, sizler misafir değil, asırlarca İslam’a başkentlik yapmış İstanbul’da ev sahibisiniz” dedi.

Günümüzde bütün dünya ile birlikte İslam dünyasında da ekonomik ve siyasi problemlerin var olduğuna dikkat çeken Mevlüt Uysal, “Alimler Peygamberlerin varisleridir. Onların mesajlarını nesilden nesile aktaranlardır. O zaman aynı zamanda bu sıkıntılara çözüm bulanlardır. İnsanlar ümitsizliğe düşebilir. Ancak, bizim dinimiz öyle emretmiyor. Bunu en iyi İslam alimleri olarak sizler bilirsiniz. İnsanlar ve idareciler ümitsizliğe düştüğü zaman, insanları ümitsizlikten kurtaracak ve çözümü bulacak olan sizlersiniz. İnşallah sizlerin burada yapacağı ortak çalışma, İslam dünyasındaki bu sıkıntının çözümü ve Müslümanların ümitsizlikten kurtulması adına bir vesile olacaktır. Bütün insanlığa barış ve huzur getirmek için gönderilen bir dinin mensupları olarak, inşallah bütün insanlığın sorunlarına da çözüm arayacağız. Önce kendi problemlerimizi gözeceğiz ki dinimizin bütün insanlığa sunduğu çözümü onlara aktarabilelim. Bunu inşallah siz alimler yapacaksınız” diye konuştu.

Toplantının, böyle sıkıntılı bir dönemde asırlarca İslam’a başkentlik yapmış İstanbul’da yapılmasının önemli olduğunun altını çizen Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bugün yaşanan sıkıntılar, geçmişte de yaşanan, aşabileceğimiz sıkıntılar. Bu dönemde Müslümanlar arasında öyle fitneler çıkartılıyor ki; İslam’ın dünyaya barış, huzur, rahmet getiren yanını ortadan kaldırma adına bir mücadele var. Bu nedenle, alimlerimizin sorumluluğu biraz daha artıyor. Bir araya gelerek, beraber sorunları konuşabiliyor ve çözüm arıyorsak, problemin önemli bir kısmı çözülmüş demektir. Karanlığın en zifiri olduğu an, güneşin doğmasının en yakın olduğu andır. Bu dönemleri de inşallah biz böyle görüyoruz. Problemlerin çok fazla olduğu bu zaman, çözüme en yakın zamandır diye düşünüyoruz. Bu konuda bütün Müslümanlara sorumluluk düşüyor. Ancak, en büyük sorumluluk siz alimlere düşüyor.”

“Sorunlara çözüm bulabilmek adına yaptığımız bu toplantı; inşallah İslam dünyası ve bütün insanlığın problemlerinin çözümü adına bir başlangıç olur” ifadelerini kullanan Uysal, sözlerini şöyle tamamladı;
“Bütün insanlığa barış, rahmet ve huzur getiren İslam dininin mensubu olarak, omuz omuza beraber hareket ederek problemlerimizi daha iyi çözdüğümüz günler, bize ışık tutacak. İslam ülkeleri arasındaki fitne ve problemleri ortadan kaldıracak. Daha sonra bütün dünyadaki problemler ortadan kalkacak. Biz buna inanıyoruz. Böyle müjdelenmiş, önemli bir şehirde sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirebilme adına, siz İslam alimlerinden dua bekliyorum. İstanbul’daki sorumluluğumuzu yerine getirebilmenin, dünyadaki yansımalarının ne kadar önemli olacağının bilincindeyim. İnşallah dünya bir an önce huzura kavuşur.”

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Kardavî, toplantıda İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a, üzerinde “Allah’ın davetini tebliğ edenler, sadece Allah’tan korkarlar” Ayet-i Kerime ile mealinin yazılı olduğu bir hat tablosu hediye etti. Filistinli Alimler de Başkan Uysal’a “Müslümanlara yardım edip onları başarıya eriştiririz” mealindeki Ayet-i Kerime’nin yazılı olduğu bir tablo hediye etti.

9 Kasım’a kadar Şişli Cevahir Otel’de devam edecek olan Dünya Müslüman Âlimler Birliği 5. Genel Kurulu’na; Afganistan, Bosna Hersek, Cezayir, Çin, ABD, Endonezya, Etiyopya, Fas, Filistin, Hindistan, Hollanda, Irak, Birleşik Krallık, Kanada, Kosova, Libya, Lübnan, Malezya, Rusya, Pakistan, Senegal ve Somali ve Türkiye gibi dünyanın bir çok ülkesinden bin kadar İslam alimi katılıyor. Doha-Katar merkezli olan Dünya Müslüman Alimler Birliği (el-İttihâdü’l-Âlemî li Ulemâi’l-Müslimîn), İslâm alimlerinin birlik ve beraberliklerini güçlendirerek birlikte çalışmalarını amaçlıyor.

38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79