MEZİTLİ ESNAF ODASI BAŞKANI ÖNEL,İŞSİZLİK KONUSUNDA DİKKAT ÇEKTİ

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, işsizlik maaşına başvuruların yüzde 42?yi aştığını belirterek, ?Çok yakın dönemde ciddi bir işsiz ordusu ile karşı karşıya kalabiliriz? dedi.

26.04.2016 14:49:45 0
MEZİTLİ ESNAF ODASI BAŞKANI ÖNEL,İŞSİZLİK KONUSUNDA DİKKAT ÇEKTİ

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, işsizlik maaşına başvuruların yüzde 42’yi aştığını belirterek, “Çok yakın dönemde ciddi bir işsiz ordusu ile karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, İŞKUR tarafından açıklanan yılın ilk 3 ayında işsizlik maaşı almak için başvuranların sayısını değerlendirdi.

İŞSİZLER ORDUSU BÜYÜYOR

Açıklanan rakamların çok ciddi bir işsizler ordusunun yakın zamanda karşımıza çıkacağının bilgisini verdiğini belirten Başkan Önel, “İŞKUR'a bu yılın ilk üç ayında işsizlik maaşı almak için başvuranların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 artış göstermiş. ocak  ayında 153 bin 744, şubatta 120 bin 497, martta 112 bin 5 kişi olmak üzere bu  yılın ilk üç ayında toplam 386 bin 246 kişi işsizlik maaşını alabilmek için  başvuruda bulunmuş. Bu da demek oluyor ki her ay katlanarak giden bir işsizler ordusu var. Bu konuda acilen önlem alınması gerekmektedir” dedi.

ASGARİ ÜCRETİN ARTMASI EN ETKİLİ SEBEP

Asgari ücretin artması ile birlikte işverenlerin ciddi anlamda sıkıntı yaşadığını da belirten Başkan Önel, “Asgari ücretin bin 300 TL olması ilk etapta tüm kesimi sevindirdi. Ancak bu durum işverenlere çok fazla olumsuz bir şekilde yansıdı. Artan işçi maaliyetleri, sigorta giderleri ve primler işverenleri tasarrufa yönlendirdi. İşveren kurtuluşu işçi çıkarmakta buldu. Şimdi çok fazla işi az işgücü ile yapmak durumunda kaldılar. Bu da işsizlerin sayısının her geçen gün artmasına neden oldu” şeklinde konuştu.

HÜKÜMETE SESLENDİ

Konu ile ilgili hükümete de seslenen Başkan Önel, “Hükümetimiz asgari ücreti arttırdı. Ancak bir taraftan işçiyi memnun ederken işvereni zor durumda bıraktı. Bununla ilgili hükümetimizin işverenlerimizin yanında olmasını bekliyoruz. İşverenlere yönelik hazırlanacak teşvik paketleri ve destekler ile esnaf rahat bir nefes alacak, daha fazla işçi çalıştıracaktır. Böylece her geçen gün artan işsizliğin de önüne önemli ölçüde geçilecektir” ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI MERSİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00