Mezopotamya Destinasyonu Tanıtımı ve Markalaşma Toplantısı

Mezopotamya Tanıtım ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı Değerlendirme Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 6.10.2020 17:59:00 0
Mezopotamya Destinasyonu Tanıtımı ve Markalaşma Toplantısı

Ajansımız (DİKA) İpekyolu ve Karacadağ Kalkınma Ajansları ile GAP BKİ (Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi) Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen Mezopotamya Tanıtım ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı Değerlendirme Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirilen “Mezopotamya Tanıtım ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı Değerlendirme Toplantısı” İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, GAP BKİ Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz yaptığı konuşmada, Kalkınma Ajansları ve GAP ile birlikte yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Bakanlık olarak bu çalışmaya nasıl destek verebilecekleri konusunda tartışacaklarını ifade etti. Mezopotamya başlığı altında markalaşmanın önemli bir çalışma olduğunu belirterek bunun Bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Yardımcısı Yavuz, markalaşmanın önemine değinerek “Markalaşmak bu anlamda çok önemli. Buna destinasyon tanıtımı, destinasyon pazarlaması diyoruz. Bölgemiz tarihi, kültürel, gastronomik öğeler anlamında inanılmaz bir zenginliğe sahiptir. Pek çok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Turizm anlamında Bakanlığımızdan işletme belgeli oteller, yeme içme tesisleri ve belediyelerin destekleriyle azımsanmayacak bir turizm altyapısı mevcut olup, dinamik genç nüfusuyla çok büyük bir potansiyel barındırıyor” dedi.

Ajans Genel Sekreterimiz Ahmet Alanlı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dicle Kalkınma Ajansı olarak faaliyet gösterdikleri TRC3 Bölgesinde turizm alanında pek çok projeye destek verdiklerini söyledi. Bu projelerin başlıcaları şunlardır. Mardin’de Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesi, Dara Antik Kenti Projesi, Tarihi Mardin’in Yayalaştırılması Projesi, Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi, Midyat Tarihi Çarşılarının Canlandırılması Projesi, Midyat Telkâri Tasarım ve Uygulama Merkezi Projesi, Nusaybin Mor Yakup Kilisesi ve Zeynel Abidin Camii Projesi, Ömerli Meydanı ve Tarihi Çarşılarını Turizme Kazandırma Projesi, Batman’da Alo Tevşo Köy Pazarı Projesi, Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi, Sason’un Yükselen Değeri Doğa Turizmi Projesi, Siirt’te Eski Çarşı’nın Rehabilitasyonu Projesi, Delikli Taş Mesire Alanı Projesi, Botan Vadisi Seyir Terası Projesi, Siirt Ağaç ve Tarım Müzesi Projesi, Pervari Doğa Turizmi Projesi, Şırnak’ta Turizm Simülasyonu ve Bilim Merkezi Projesi, Tarihi Mehmet Ağa Kasrı Projesi ve Beytüşşebap Zümrüt Kaplıcaları Projesi olmak üzere pek çok proje Ajans desteğiyle hayata geçirildiğini dile getiren Genel Sekreterimiz, bu projelere yaklaşık olarak 43 Milyon ₺ hibe desteği sağlandığını belirtti.

Mezopotamya markası adı altında tanıtılacak olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi, kültürel, doğal zenginliklere sahiptir. Buradaki amaç Bölge’nin nitelikli tanıtımını yaparak turizm gelirlerinden aldığı payı arttırmaya çalışmaktır. Mezopotamya Turizm Destinasyonu konusunda yapılacak çalışmalardan elde edilecek olan başarılı sonuçlar Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Sadece turizm sektörüne değil ilişkili olan tüm sektörlerde olumlu etki meydana getirecektir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-GAZİANTEP

 

 

 

 

 

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19