MGC BAŞKAN AYDOĞAN`DAN FLAŞ REFERANDUM SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Barış Aktivisti Cemil Aydoğan,16 Nisan tarihinde gerçekleşen Referandum sonuçlarına yönelik flaş değerlendirmelerde bulundu.

18.04.2017 09:56:53 0
MGC BAŞKAN AYDOĞAN`DAN FLAŞ REFERANDUM SONUÇLARI  DEĞERLENDİRMESİ

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Barış Aktivisti Cemil Aydoğan,16 Nisan tarihinde gerçekleşen Referandum sonuçlarına yönelik flaş değerlendirmelerde bulundu.

 

MGC Başkanı Cemil Aydoğan Değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

 

''Geçmişte umutlarını PKK (HDP)'nin Legal alanda Barış ve Demokrasi mücadelesine Bağlayan Kürt halkı 6 Haziran 2015 tarihinde HDP'ye 80 Milletvekili Kazandırarak Meclise girmesini sağladı.

 

Türk Marksistlerinin talimatları ile hareket eden HDP Kürt halkının vermiş olduğu bu iradeyi kullanmadan Heba etti.

 

Kürt Halkının demokratik talepleri yerine dışarıdan destekli bir CHP,MHP İktidarını amaç ederek Erdoğanı yüce divana göndermeyi amaç eden bir politik adım izlenmeye çalışıldı.

 

HDP'nin bu talepleri Kürt halkının büyük bir tepkisine neden olmuştu. Demokrasiden yana olan Türkiye halkları 1 Kasım seçimlerinde HDP'ye ciddi bir uyarı yaparak seçtirdiği

 

80 Milletvekilini 50'ye düşürerek büyük bir uyarıda bulunmuştur.

Bundan ders almayan HDP, PKK'nin hendek tahribatına destek vermiş ve bölgede HDP'nin Referandum'da Hayır kampanyasın'da yaşadığı Hezimet sonucunu beraberinde getirmiştir.

HDP tabanında bulunan ve toplumu yönlendirme seviyesine sahip olan bazı aydın şahsiyetler HDP'den umutlarını keserek Irak Kürdistan Lideri Mesut Barzani'nin Bağımsızlık mücadelesine destek vermeye başlamıştır.

 

Bu yeni siyasi zemin HDP'nin kitle desteğini kaybetmesine neden olmuş ve Kürt halkının yeni bir alternatif ortama götürmüştür.

 

T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile samimiyete dayalı sıcak bir ilişki ve stratejik bir birlik ve beraberlik politikası yürüten Kürdistan federe Cumhuriyeti başkanı Mesut Barzani açık olmamakla beraber Kürt aydınlarına, Kanaat önderlerine, Aşiret liderlerine direk veya endirek mesajlarla Referandum'da Evet desteğini vermiştir.

Kürtçe bir söz vardır: (Deynê mêra lı mêra bı deynı) yani Yiğitlerin borçları karşılıklıdır.

T.C Cumhurbaşkanının Referandum dengesinin Evet lehine değiştirilmesine katkı sunan Güneydoğu'da 53 Doğu Anadolu bölgesinde ise 57'ye çıkarmasına dolaylı destekler ile

Referandum sonucunun belirlenmesine neden olan Mesut Barzani’nin bu tarihi desteğini unutmaması lazımdır. Çünkü dost zor günlerde kendini gösterir.

T.C Cumhurbaşkanı’nın bu Referandumdan başarısından sonra vazgeçmeyeceği önemli ve tarihi görevleri vardır benimde içinde yer aldığım 2016 yılında 250 kişiden oluşturulan

Kürt kanaat önderleri içinde bir ayıklama yapılarak Kronikleşmiş olan Kürt Sorunu’nu çözmek amacı ile  siyasi ve birikimli halk içinde olumlu şahsiyetleri ile tanınan,güven verici  kanaat önderlerinin biran önce belirlenmesidir.

Bu belirlenme yapılırken parti teşkilatlarına danışarak yapılmamaya özen gösterilmelidir.

Çünkü Bölgemizde siyasi parti yöneticilerinin kendilerine güvenme ortamı yeterli olmadığı için seviyeli insanları pek tercih etmezler daha çok Tanınmayan birikimleri olmayan

insanları tercih ederler. ilgili kanaat önderlerinin araştırmaları yapılırken Objektif İstikbarat, Valiler ve bazı önemli şahsiyetlerin düşüncelerini esas almakta yarar vardır.

Bu ortamında imkanı yoksa internet üzerinde ilgili kanaat önderlerinin isim soyismi yazılarak kimdir açıklaması'da bu şahsiyetler hakkında gerekli bilgilerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Bu temeniler içinde Ortadoğu'da Emperyalist sistemlere karşı Barış ve Demokrasiyle yönetilen evrenin sahibi Allah'ın kriterlerini amaç eden güçlü bir Türkiye ve Güçlü bağımsız Irak Kürdistan devletinin ittifakı ile beraber modern çağa uygun Selçuklu, Eyyubi ve Osmanlı benzeri sistemlerin halkların birleşik güçleri ile beraber zulme karşı insanlığa hizmet etme imkanını getirecektir.

Bu amaçlar içinde Ortadoğu'da tüm halkların kimlik, dil, kültürel  Demokratik ve siyasi talepleri ile beraber bir Barış ve Kardeşlik coğrafyasını'da beraberinde getirmiş olacaktır.

Bu Referandumun Ülkemize  Tüm Orta doğu Coğrafyasına ve Tüm Dünya Halklarına Barış ve Kardeşlik getirmesini Diliyorum ''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00