MHK`DEN HAKEM SKANDALI

Seyfettin YÜKSEL 2013 yılı yazılı kural sınavından 68 alarak sınavda BAŞARISIZ olmuştur. Seyfettin YÜKSEL geçemediği ve Yönetmelik gereği Hakemlik Unvanını kaybetmesine rağmen Maç yönetmek üzere görevlendirildi.

Spor 5.06.2014 17:19:57 0
MHK`DEN HAKEM SKANDALI

Seyfettin YÜKSEL Batman ili Bölgesel Yardımcı hakem klasmanında 25230 lisans numarasıyla görev yapmaktadır.
Seyfettin YÜKSEL 2013 yılı yazılı kural sınavından 68 alarak sınavda BAŞARISIZ oldu. Seyfettin YÜKSEL geçemediği sınav nedeniyle müsabaka alamayacağını düşünerek umutsuzluğa kapılmışken, MHK tarafından sezon başında yapılan atletik teste çağrıldı. Bunun üzerine koşuyu başarıyla tamamlayan Seyfettin YÜKSEL bazı beklentiler içerisine girdi. Bu beklentilerin boş olmadığı, çok kısa sürede kendini gösterdi ve Seyfettin YÜKSEL;22 Eylül 2013 tarihinde Bölgesel Amatör Ligi Müsabakası olan 10186 maç kodlu Mardinspor-Girmeli Belediyespor müsabakasına 2.Yardımcı Hakem olarak MHK tarafından görevlendirildi.Görevlendiemeye ilişkin link:r http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macId=121233 Kural sınavını başarısız olarak tamamlayan ve TFF resmi sitesinde de 2013 yılı sınavından başarısız olarak yayınlanan hakemSeyfettin Yüksel; DİYARBAKIR ilinde bulunan Bölgesel Hakem Kurulu Üyesi M.Suphi DEMİREL tarafından yardımcı hakem olarak görevlendirildiği öğrenildi. İşte DİYARBAKIR ve yine bir skandal. Seyfettin YÜKSEL klasmandan düşmediğini düşünerek müsabakaya çıkmış ve müsabaka kural sınavında başarısız not alan bir yardımcı hakem tarafından maç yönetilmiştir. Müsabaka sonucunda Mardinspor -Girmeli Bld.sporu 4-1 mağlup etmiştir. Sınavdan geçerli not alamayan hakem ligin ilk haftasında görevlendirilerek sanki ödüllendirilmiştir.Olay bununla da bitmemiştir; Görevi veren DİYARBAKIR` daki Bölgesel Hakem Kurulu üyesi Suphi DEMİREL diğer hakemler tarafından uyarılarak bu kişi sınavı geçmeden maç almıştır diyerek hata gün yüzüne çıkmıştır. Ama DİYARBAKIR`da oluşan İl hakem kurulu ve Bölgesel Hakem Kurulu korku imparatorluğu nedeniyle kimse bu olayı dillendirememiştir. Seyfettin YÜKSEL`de o tarihten sonra Bölgesel Amatör Müsabakalarında görev alamamıştır. Bunun üzerine homurdanmaya başlayan Seyfettin YÜKSEL neden maçlarım kesildi telaşına düşmüştür. DİYARBAKIR imparatorluğu ve 13. bölge sorumlusu olay gün yüzüne çıkıp herkes duyunca yer yerinden oynayacak mağlup olan takım itirazda bulunacağı için ve bu affedilemez hatanın mimarları oldukları için Seyfettin YÜKSEL`e İlindeki amatör maçlara çıkabilirsin diyerek sus payı vermişlerdir.Evet yanlış duymadınız kural sınavından başarısız olan bu hakem Bölgesel Amatör Maçı yanı sıra Batman ilindeki maçlarda da görev almıştır. Aynı hakem 14 tane Bölgesel Gelişim Ligi müsabakalarında da görev almıştır. İşte Görevlendirmeye ilişkin link,  http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=72&hakemId=1144880
Bu görev aldığı tüm müsabakalar sıavı TFF tarafından başarısız olarak tescillenen bir hakem olarak yönetilmiştir. Bu müsabakaların tüm takımları itiraz hakkına sahiptir.
Özellikle de Mardinspor - Girmeli Belediyespor müsabakasındaki mağlup olan takımın hakkını kim savunacaktır çünkü Girmeli Belediyespor bu sezon ligden düşmüştür.
Haberinize göre DİYARBAKIR ilinde sınavlarda da skandal yaşanmıştır. Peki bir ilin MHK ve TFF yi bukadar zor durumda bırakmaya ne hakkı vardır? İl Hakem Kurulu ve Bölgesel Hakem Kurulunu eline alan DİYARBAKIR ve dediklerim olacak gerisini kabul etmem diyen iki kurul el ele olarak 13. bölgede hüküm sürmektedir.İl hakem kurulu kendisini Bölge sorumlusundan daha üst görmekte ve hakemlerle muhatap bile olmamaktadır.Yanındaki 3-5 ulusal hakemden baksa kımseyi kale almamaktadır. Uzun yıllardır sadece bölgede DİYARBAKIR`dan klasmana hakem alınmaktadır. ŞIRNAK, BATMAN,SİİRT illerinin adı bile geçememektedir.


Seyfettin YÜKSEL konusuna dönelim; TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU TALİMATI
MADDE 43 - KADRONUN ve UNVANIN KAYBEDİLMESİ`nin e bendinde yer alan Sınavlarda başarısız olanlar kadro ve ünvanını kaybeder ibaresi Seyfettin YÜKSEL`e uygulanmamıştır ve Bölgesel Yardımcı Hakem olarak Bölgesel Amatör Ligde görev almıştır ve ünvanını hala korumaktadır.Bu büyük bir skandaldır ve bu hakemin tüm çıktığı maçlara itiraz yolu açıktır. Bu hakem en önemlisi bu sene gerçekleştirilen sınava da girerek 72 almıştır.
Bu haberi şimdi göndermemin nedeni hakemin zarar görmemesi içindir. Zamanında haber verilseydi mhk tarafından hakem suçlanacaktı. Ama şimdi hakem sınava alınmıştır ve seneye hakemlik yapması için gereken notu almıştır.
Acaba bu DİYARBAKIR ilinin keyfi davranışları( Sınavın 8inde yapılmaya çalışılması uyarılara rağmen İHK başkanı tarafından hakemlerin terslenmesi) İHK-Bölgesel Hakem Kurulunun davranışları keyfi ve MHK nin üzerinde davranış şekilleri hakemleri bıktırmıştır ve MHK yi zor durumda bırakmaktadır.


MHK ve Türk Futbolunun gerçekleri...Takdir Kamuoyunun....



ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00