MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ERDEM ``ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER``SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİ
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen açığını ve atanamayan öğretmenlerin durumunu dile getirdi.
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen açığını ve atanamayan öğretmenlerin durumunu dile getirdi.
Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen açığını 110 bin olarak açıkladığını ancak bu ay önce 20 bin öğretmenin atanacağını ardından bu sayının 25 bine çıkarıldığını belirten Erdem, "Bu 5 bin artışı bir müjde olarak mı görmeliyiz yoksa 'kötünün iyisi mi' demeliyiz." ifadesini kullandı.
Türkiye'nin öğretmen açığının her geçen gün arttığını buna rağmen atama bekleyen 412 bin eğitim fakültesi mezunlarının kadrolara atanmadığını vurgulayan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığının kabul edilen açık kadar atama yapması, bu ay en az 40 bin öğretmenin atamasının yapılması gerektiğini söyledi.
MHP'li Erdem, Türkiye'de şu anda "sözleşmeli, ücretli ve kadrolu" olmak üzere 3 değişik kategoride öğretmen bulunduğuna dikkati çekerek, sözleşmeli ve ücretli çalışan öğretmenlerin çok büyük sıkıntıları olduğunu öne sürdü.
Ücretli öğretmenlik sisteminin hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından geriye götüren bir uygulama olduğunu, kendi branşında kadroya giremeyen öğretmenlerin başka branşlarda öğrencilere eğitim verdiğini anlatan Erdem, ücretli öğretmenlerin güvenlik soruşturması yapılmadan işe başladığını bunun da ayrı bir soru işareti olduğunu belirtti.
Atanamayan teknik öğretmenlerin sayısının da 100 bini aştığını ifade eden Erdem, "Ülkemizin ve milletimizin geciktirilmiş sosyal sorunlarına çözüm aranmalı, çözüm için gayret gösterilmeli. Mağduriyetlerin milli projelerle giderilmesi gerekiyor." diye konuştu.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
-
1
HAFSANUR SANCAKTUTAN BOĞAZİÇİ MARKA ZİRVESİ’NDE GENÇLERLE BULUŞTU
-
2
Ömür Gedik ve Gülden Karaböcek Sahneyi Salladı
-
3
ANKARA İTFAİYESİ TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR
-
4
GÖKHAN ÇELİK;''TURİZM'DEN ŞİKAYET ALAN İLLERİN BAŞINDA MARDİN GELİYOR''
-
5
Mardin'in Artuklu İlçesinde Büyük Asfalt Seferberliği
-
6
Çolakoğlu Metalurji Spor Kulübü’nden Madrid Büyükelçiliği’ne Anlamlı Ziyaret
-
7
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Oldu
-
8
ASOF'tan Türkiye Genelinde Su Kaynakları Temizlik Hareketine Çağrı
-
9
Hilvanlı Öğrencilerin Sinema Heyecanı
-
10
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
11
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,09
-
EURO
51,15% -0,08
-
GRAM ALTIN
6427,03% 0,15
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00



