MHP`Lİ POLATLI BELEDİYE BAŞKANI DEV YATIRIMA ENGEL OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin Polatlı`da, Silaj Paketleme Makinesi Alımı ve Tohum Eleme Tesisi Kurulması için MHP`li Polatlı Belediyesi`nden yer talebine Polatlı Belediyesi tarafından olumsuz cevap verildi.

28.08.2015 19:58:39 0
MHP`Lİ POLATLI BELEDİYE BAŞKANI DEV YATIRIMA ENGEL OLDU
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Polatlı'da, Silaj Paketleme Makinesi Alımı ve Tohum Eleme Tesisi Kurulması için MHP'li Polatlı Belediyesi'nden yer talebine Polatlı Belediyesi tarafından olumsuz cevap verildi. 
 
Tahıl Ambarı Polatlı'da, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen, Silaj Paketleme Makinesi Alımı ve Tohum Eleme Tesisi kurulması için, MHP'li Polatlı Belediyesinden yer isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynakları Dairesi Başkanı Özgür Güven'e Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından yer verilmeyeceği belirtildi.  
 
Daha önce Polatlı'da çiftçiler ile buluşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynakları Dairesi Başkanı Özgür Güven burada yaptığı konuşma da şunları söylemişti. "Biz Polatlı'ya Silaj Paketleme Makinesi Alımı ve Tohum Eleme Tesisi kurulması yönünde projelerimizi hazırladık. Bunun için Polatlı Belediyesi'nden 2500 metre kare bir alan talep ettik. Polatlı Belediye Başkanı tarafından bunun ile ilgili bize yer verilmeyeceğini söylendi." dedi
 
Bu açıklamalardan sonra Polatlı'da yerel basına açıklama yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya "Büyükşehir Belediyesince kurulması planlanan silaj paketleme tesisine, Polatlı Belediyesi'nin yer tahsis etmediği yönünde yerel basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." şeklinde bir açıklama yaptı. 
 
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Gazi Karaoğlu elinde ki belgeleri göstererek şunları söyledi. "Polatlı Türkiye'nin de bildiği gibi tarımda çok önemli bir potansiyele sahip bir şehir. Bu şehir tarım şehri olmasına rağmen, tarım üzerinde önemli bir adım bugüne kadar ne yazık ki atılmamıştır. Bugün Polatlı'nın tarımsal gücüne inanan Büyükşehir Belediyesi burada Silaj Paketleme Makinesi Alımı ve Tohum Eleme Tesisi kurulması yönünde bir çalışma yaptı. Ancak Polatlı Belediyesi tarafından yer verilmediği için sadece bu sene için başka bir ilçeye kuruldu. Bu hizmetin çiftçilerimiz için ne kadar önemli olduğunu Daire Başkanımız bizzat kendisi bunun ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çiftçiler de bu konu ile ilgili projenin kendileri için çok iyi olacağını daha önce de belirtmişti." şeklinde konuştu. 
 
"YILDIZKAYA BÜYÜKŞEHİR FOBİSİNDEN VAZGEÇMELİ"
 
Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'nın Büyükşehir fobisi olduğunu verdiği sözlerin hava da kaldığını vurgulayan Karaoğlu, "Polatlı Belediye Başkanı Sayın Mürsel Yıldızkaya'ya Belediye Meclisinde defalarca Büyükşehir fobisinden vazgeçmesini söyledim. Elimde ki belgeler ap açık orta da. Bu belgelerde kimin doğru kimin yanlış olduğunu da burada görebilirsiniz. Sayın Başkan Polatlı'nın yararına olacak olan her çalışmanın yanında olacağını söylemiş ancak bu sözü hava da kaldı. Bugün Polatlı çiftçisini üzmüştür." sözlerini söyledi. 
 
BÖLGE TARIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTI 
 
Silaj Paketleme Makinesi Alımı ve Tohum Eleme Tesisinin Polatlı'ya kurulmasının Polatlı'ya ve bölgeye büyük getirileri olacağını söyleyen Karaoğlu, "Biz çiftçilerimiz ile bu konuyu oturduk ve beraber konuştuk. Böyle bir yatırımın bölge tarımına büyük ölçekte büyük katkı sağlayacağının münakalatına vardık. Burada çiftçimiz için önemli olan proje bizzat Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından imzalı kağıt da istenmemiştir. Anlayacağınız Polatlı'ya yapılacak dev bir yatırım engellenmiştir." dedi 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSU-ANKARA/POLATLI
HABER:RÜZGAR KABASAKAL/ÖZEL HABER

23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88