MHP MİLLETVEKİLİ AYDIN TIBBİ SEKRETERLERİ BAKAN AKDAĞ`A SORDU

MHP Milletvekili Kamil Aydın TBMM Genel Kurulunda Sağlık Bakanlığının Bütçesinin görüşülmesi sırasında ,Sağlık Bakanı Recep Akdağ`a;`` Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümü, bu arkadaşların bir sıkıntısı var özellikle bunu size iletmemi istediler.``

12.12.2016 23:09:16 0
MHP MİLLETVEKİLİ AYDIN  TIBBİ SEKRETERLERİ BAKAN AKDAĞ`A SORDU

MHP Milletvekili Kamil Aydın TBMM Genel Kurulunda Sağlık Bakanlığının Bütçesinin görüşülmesi sırasında ,Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a;'' Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümü, bu arkadaşların bir sıkıntısı var özellikle bunu size  iletmemi istediler.'' dedi.


MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın:

 ” Sayın Sağlık Bakanım, Malumunuz bazı mesleklerde ara elaman eksikliğinden dolayı üniversiteler ve ortaöğretim kurumları bazı branşlar açtılar. Bunlardan bir tanesi de Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümü, bu arkadaşların bir sıkıntısı var özellikle bunu iletmemi istediler. Bunların yerine ortaöğretimde önlisans da bu bölümleri bitiriyorlar ama, bu bölümlerden mezun olan arkadaşlarımız yerine kısa süreli bir aylık iki aylık kurs alıp onun yerine taşeron olarak alınan personelden bu işi deruhte etmek için bir takım elamanlar görevlendiriliyor. Bu da arkadaşlarımızın hem aldıkları eğitime olumsuz etki yaratıyor, hem de istihdam noktasında çok olumlu olmayan davranış. Bunu iletmemi istiyorlar, bende elçiyim elçiye zeval olmaz.” dedi.

Sağlık Bakanı, diğer milletvekillerinin şehir hastaneleri, doktor sayısı, ilaç sıkıntısı gibi sorularını yanıtlarken, taşeron konusu ile ilgili cevabını yazılı olarak vereceğini açıkladı.

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı’da taşeron işçi bakımından en yoğun bakanlıklar arasında kadrolu ve sözleşmeli diğer personellere nazaran hakları oldukça kısıtlı hatta yok denilecek kadar az, bu personelin burada taşeron olarak istihdamı hem ilgili kişiyi hem de o bölümlerden mezun kişileri mağdur edebiliyor. Bir iş umuduyla işe taşeron olarak giren kişi zaman içerisinde kendisinden daha az verimli kişilerden çok daha düşük ücret aldığını gördüğünde, izin konusunda problemler yaşadığında , her an işten çıkarılma kaygısı yaşadığında zaten mağdur oluyor. İlgili kişinin işe girmesi sonucu üniversitelerde bu bölümleri bitiren kişlierin mağduriyeti ise apayrı ve çok detaylı bir konu. Türkiye’de bir çok branş için bir çok bölüm bulunuyor fakat bu bölümlerden mezun olan kişiler gerek özel sektör, gerekse kamuda istihdam konusunda ciddi problemler yaşıyor.

Yani işin özü taşeron mağdur, tıbbi sekreter mağdur, halk mağdur, çözüm şart…''Dedi

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul da sağlıkta dönüşüm programı ile bebek ve anne ölümlerinde herhangi bir düşüş olmadığını, sadece algı operasyonu yapılmadığını öne sürdü. 

Atanamayan sağlık personellerinin ekonomik ve psikolojik sıkıntılar yaşadığını dile getiren Yurdakul, "Sağlık personeli atamasında taşeron sisteminden vazgeçin. Zorluk içinde okuyup, eğitim almış donanımlı, eğitimli gençlerimizi yeni yapılacak şehir hastanelerine, yaşam merkezlerine, aile sağlık merkezlerine atayalım, ailelerine müjde verelim. Bu gençleri siz açtığınız okullarda okuttunuz." ifadelerini kullandı. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00