MHP MİLLETVEKİLLERİNDEN ŞIRNAK VE HAKKARİLİLERİ SEVİNDİRECEK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Hakkari ve Şırnak`ın il statülerinin kaldırılmasına karşı olduklarını belirterek, "MHP olarak Hakkari ve Şırnak illerimizin il statülerinin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

15.08.2016 15:21:25 0
MHP MİLLETVEKİLLERİNDEN ŞIRNAK VE HAKKARİLİLERİ SEVİNDİRECEK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Hakkari ve Şırnak'ın il statülerinin kaldırılmasına karşı olduklarını belirterek, "MHP olarak Hakkari ve Şırnak illerimizin il statülerinin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun MHP'li üyeleri Günal, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ve MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Mecliste düzenledikleri basın toplantısıyla Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülmesini eleştirdi. 

Günal, Plan ve Bütçe Komisyonunda "Türkiye Varlık Fonu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarıs"nın görüşülerek kabul edildiğini ve kanun içerisinde Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünün ilçeye dönüştürülmesinin yer aldığını anımsattı. 

Tasarıdaki "Hakkari ili kaldırılmıştır", "Şırnak ili kaldırılmıştır" ifadelerinin kaba ve onur kırıcı olduğunu vurgulayan Günal, kararın yanlışlığını da Komisyon toplantılarında ısrarla dile getirdiklerini ancak AK Parti'nin uyarılarına duyarsız kaldığını bildirdi. 

İl kurma ve kaldırma kararlarının aceleyle alınacak kararlar olmadığını, bu kararların daha geniş şekilde tartışılması gerektiğini ifade ettiklerini vurgulayan Günal, "Çok makul olmayan gerekçelerle aceleyle il olması, illerin de kapatılması istenmektedir. 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla böyle bir düzenleme yapılıyor. MHP olarak Hakkari ve Şırnak illerimizin il statülerinin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi. 

MHP'li Günal, Hakkari ve Şırnak'ın il statülerinin kaldırılarak ilçeye dönüştürülmesinin bölgeyi çok olumsuz etkileyeceğini, buralara yatırım yapanların mağduriyetine yol açacağını belirterek, "Hakkari ve Şırnak halkını küstürmeye, devlete olan güven ve bağlılıklarını örselemeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Terör örgütü PKK'nın kanlı eylemlerini artırdığı bir ortamda hükümetin bu hususlarda daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı. 

Tasarıda yer alan maddelerin, tasarı TBMM Genel Kurulunda görüşülürken metinden çıkarılması gerektiğini öne süren Günal, Yüksekova ve Cizre ilçelerinin de il olmasına MHP olarak destek verdiklerini vurguladı. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 13°
  • BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,62% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2480,97% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4148,15% 1,52