MHP`Lİ YENİÇERİ:``BAKANLAR İSTİFA ETMELİ``

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Soruşturmada ismi geçen bakanlar toplum vicdanını rahatlatmak, soruşturmanın selameti ve etik yönden soruşturma sonuçlanıncaya kadar derhal görevlerinden istifa etmelidir" dedi

Gündem 18.12.2013 14:01:34 0
MHP`Lİ YENİÇERİ:``BAKANLAR İSTİFA ETMELİ``

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Soruşturmada ismi geçen bakanlar toplum vicdanını rahatlatmak, soruşturmanın selameti ve etik yönden soruşturma sonuçlanıncaya kadar derhal görevlerinden istifa etmelidir" dedi. 

Yeniçeri TBMM`de düzenlediği basın toplantısında Türkiye`de adalet, özgürlük ve demokrasiyi yeniden kurmakla AK Parti`den kurtulmak arasında yakın bir ilişkinin olduğunun ortaya çıktığını savundu. 

Yolsuzlukların AK Parti iktidarının en zayıf karnı olduğunu, özelleştirmelerin, belediye şirketleri aracılığıyla gerçekleştirilen gayrimenkul, arsa ve arazi satışları, kiralamaları ve ihalelerin tartışmaya açık olduğunu iddia eden Yeniçeri, İstanbul Cumhuriyeti Başsavcılığı`nca yürütülen operasyonda gözaltına alınanların vahim suçlamalarla karşı karşıya olduklarına dikkati çekti. 

Soruşturmanın hassasiyeti ve masumluk karinesi dolayısıyla dikkatli olmak gerektiğini belirten Yeniçeri, operasyon başladıktan sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin`in HSYK üyeleriyle görüştüğü iddiaları olduğunu dile getirdi. Özcan, bu durumun Deniz Feneri ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkındaki soruşturmalarda yürütülen duruma akla getirdiğini söyledi. 

Adalet Bakanı`nın telaşla ve adeta yangından mal kaçırma psikolojisiyle hareket ettiğini, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını savunan Yeniçeri, "Bakanların danışmanları, özel kalem müdürleri ve bakan çocukları gözaltında iken bakanlar hiçbir şey olmamış gibi görevlerine devam edemezler. Soruşturmada ismi geçen bakanlar toplum vicdanını rahatlatmak, soruşturmanın selameti ve etik yönden soruşturma sonuçlanıncaya kadar derhal görevlerinden istifa etmelidir" diye konuştu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın dün Konya`da düzenlenen açılış törenindeki sözlerini hatırlatan ve bu konuşmasında "Onların topu tüfeği varsa bizim Allah`ımız var" dediğini aktaran Yeniçeri, "Allah herkes içindir. Kimse unutmasın herkesi Allah yaratmıştır" değerlendirmesinde bulundu. 

Somut olgular olmadan Hükümetin bakanlarına kadar uzanan bir operasyonu yapmaya hiç kimsenin cesaret edemeyeceğini ifade eden Yeniçeri, "Artık söz yargınındır. Olay da bireysel değil, toplumsaldır. Çünkü söz konusu olan yolsuzluk ve rüşvet iddialarıdır. Bu nedenle konu soğukkanlılıkla takip edilmelidir. Bu operasyonu, `faiz lobisi, İsrail etkisi, cemaat tepkisi` sloganları arasına sıkıştırmaya kimse kalkmamalıdır. Yargının vereceği karar sükunetle beklenmelidir" diye konuştu. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nde görevli 5 şube müdürünün görevden alınmasını da eleştiren Yeniçeri, hiçbir şeyin operasyon öncesi olduğu gibi devam edemeyeceğini vurguladı.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00