MHP`Lİ YENİÇERİ`DEN ERGENEKON KARARLARINA TEPKİ

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Ergenekon Davası`nda verilen kararla ilgili, "Genelkurmay İlker Başbuğ`un silahlı terör örgütü lideri, terör örgütü lideri Öcalan`ın ise halk kahramanı olarak hükümetle muhatap olduğu gerçeğini kamu vicdanı kaldıram

Siyaset 8.08.2013 10:16:27 0
MHP`Lİ YENİÇERİ`DEN ERGENEKON  KARARLARINA TEPKİ

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Ergenekon Davası`nda verilen kararla ilgili, "Genelkurmay İlker Başbuğ`un silahlı terör örgütü lideri, terör örgütü lideri Öcalan`ın ise halk kahramanı olarak hükümetle muhatap olduğu gerçeğini kamu vicdanı kaldıramamaktadır" dedi. 

Yeniçeri, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, herkesin demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkmasının şart olduğunu ifade ederek, siyaset üzerinde vesayetin kabul edilemeyeceğini, darbe, muhtıra ve darbe teşebbüslerinin caydırılması gerektiğini söyledi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nin silahlı Ergenekon terör örgütünün olduğu sonucuna vardığını anlatan Yeniçeri, "Bu mahkeme, 6 yıllık yargılama sonunda `var` dediği terör örgütünün işlediği hangi cinayeti, hangi faili meçhulü ya da iddianamene yer alan toplumsal olaylardan hangisini aydınlatmıştır?" diye sordu. 

Darbeye uygun ortam yaratmak için yapıldığı iddia edilen cinayet ve toplumsal olayları kimlerin planladığı, kimlerin gerçekleştirdiği konusunda kamu vicdanını ikna edecek bilgi bulunmadığını savunan Yeniçeri, şöyle konuştu: 

"Danıştay cinayetinin tetikçisi dışında bütün ortakları serbest kaldı. Buna karşılık gazeteciler, yazarlar, üniversite rektörleri mahkum edildi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ`un silahlı terör örgütü lideri, terör örgütü lideri Öcalan`ın ise halk kahramanı olarak hükümetle muhatap olduğu gerçeğini kamu vicdanı kaldıramamaktadır. Cebir ve şiddet içermeyen kara propagandadan ya da andıçtan darbe niyeti çıkarmak, aşırı niyet okumak olarak adalet tarihine geçmiştir."Dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00