Tarih: 30.10.2015 13:19

MİDYAT KAYMAKAMI BİNGÖL`DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Facebook Twitter Linked-in

Midyat  Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, “Konuk Evi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerden alınan giriş ücreti, maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere eğitim yardımı olacak''Dedi..

Midyat’ta “Konuk Evi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerden alınan giriş ücreti, maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere eğitim yardımı olacak.

Akçakaya Mahallesinde bulunan ‘Konuk Evini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin girişte kişi başına verdiği 1 TL, yılsonunda 117 bin TL’ye ulaştı. Birçok sinema ve dizi filminin çekildiği aynı zamanda güzel bir eski Midyat evi olan Devlet Konuk Evinin ziyaret eden turistlerden giriş ücretleri olarak toplanan paralar, ilkokul, ortaokul, liselerde okuyan maddi durumu düşük öğrencilere eğitim yardımı olarak dağıtılacak.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan BİNGÖL, giriş ücreti olarak toplanan 117 Bin TL’nin Midyat Merkez ve köylerde ilkokul, ortaokul, lisede okuyan maddi durumu düşük ailelerin çocuklarına nakit olarak dağıtılacağını söyledi.

Toplanan Paraların amacına uygun bir şekilde kullanılmasını önemsediklerin belirten BİNGÖL, aldığımız liraları da amacına uygun olarak kullanılmasını çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın da bunu bilmesini istiyoruz. Şimdiye kadar toplanan paralar SYDV hesabında toplandı. Bu paranın tamamı öğrencilere destek, yardım olarak gidecek. Öğrencilerimize eğitim desteği sağlayacağız, planladığımız şe bu Bizim kendi bölgemizde ilkokul, ortaokul ve liselerde ne kadar maddi durumu düşük, dezavantajlı öğrencimiz varsa hepsini bu destekten yararlandırmak istiyoruz. Biz Öğrenci Velisinin en doğru kararı vereceğin düşünerek eğitim desteğimizi velilerimize nakit olarak vereceğiz. Tasarruf öğrenişinin velisinde olacak. Neye ihtiyaç varsa o para o ihtiyaca harcanacak. Ailelerin ihtiyacına göre bizler destek miktarımızı belirleyeceğiz. Diye konuştu

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MİDYAT/MARDİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —