MİDYAT MYO ,İSTANBUL`DA TELKARI SANATINI TANITTI

2 Aralık 2015 Çarşamba günü İstanbul Sarıyer`de Tasarım Vakfı`nda düzenlenen, tasarımcıları ve ürünlerini bir araya getiren organizasyona Mardin Artuklu Üniversitesi adına Midyat MYO da katıldı.

4.12.2015 12:27:37 0
MİDYAT MYO ,İSTANBUL`DA TELKARI SANATINI TANITTI

2 Aralık 2015 Çarşamba günü İstanbul Sarıyer'de Tasarım Vakfı'nda düzenlenen, tasarımcıları ve ürünlerini bir araya getiren organizasyona Mardin Artuklu Üniversitesi adına Midyat MYO da katıldı. Midyat MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı atölyelerinde üretilen telkari ürünlerinin sergilenme ve tanıtılma imkânının elde edildiği programa Midyat MYO Müdürü Tarık Demir ve telkari ustaöğreticisi Murat Aslan katıldı. Ulusal medya temsilcilerinin, tasarımcıların, sanatçıların ve işadamlarının katıldığı programda üniversitemiz standını ziyaret eden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Tasarı Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin telkariyi üretmekle önemli bir kültür ve sanat hizmetinin gerçekleştirildiğini, telkarinin Türkiye ve dünya pazarlarına açılması gerektiğini belirterek Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'ya teşekkür ettiler.    

 Midyat MYO Müdürü Tarık Demir de ilk mezunlarını 2016 Haziran'ında vereceklerini belirterek Yüksekokulumuzda birinci yıl geleneksel, folklorik telkarinin öğrenildiğini, ikinci yıl ise öğrencilerimizin yeni tasarımlar yapmalarına fırsat verildiğini, böylece sanatta yeni ufuklara kapı açıldığını ifade etti. Kendilerine bu tanıtım fırsatını veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'ya ve Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan'a teşekkür eden Demir, telkari ürünlerinin geleneksel ve modern formlarının bir arada sergilendiği tanıtıma katılan davetlilerin üniversitemiz standını ilgiyle incelediklerini sözlerine ekledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00