MİDYAT`TA ŞEHİT POLİS SERCAN İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Bölücü Terör Örgütü(BTÖ) mensuplarının içinde olduğu şüpheli bir aracı durdurmak isterken uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit olan Abdullah Ümit Sercan ile askeri araca düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak için Mi

Mardin 21.08.2015 09:28:47 0
MİDYAT`TA ŞEHİT POLİS SERCAN İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Bölücü Terör Örgütü(BTÖ) mensuplarının içinde olduğu şüpheli bir aracı durdurmak isterken uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit olan Abdullah Ümit Sercan ile askeri araca düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak için Midyat Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nde mevlit okundu.

Mevlide Mardin  Valisi Ömer Faruk  Koçak, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Midyat Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, İlçe Emniyet Müdürü Yakup Eker, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan mevlid’in ardından katılımcılara, gül suyu ve lokum ikram edildi. Vatandaşlar, mevlit programının ardından Vali Koçak ve Kaymakam Bingöl'ün de aralarında bulunduğu protokol üyelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Mevlid’in ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Koçak, mevlitdeki yoğun katılıma dikkat çekerek, bugün karşılaştıkları manzara karşısında BTÖ’nün ve bütün terör örgütlerinin amaçlarına ebediyen ulaşamayacaklarını anlamaları gerektiğini söyledi.Allah yolunda ölenlerin ölü olmadığını, şehitlerin ebediyete en yüksek makamla intikal ettiklerini belirten Vali Koçak şöyle devam etti;

Onlar uykuda olduğumuz bir dünyadan en güzel şekilde ebediyete intikal ettiler. Onlar bu insanların huzur ve güvenliği için ve daha müreffeh yaşamaları için, daha huzurlu yaşamaları için kendi canlarını feda ettiler. Allah onlara rahmet eylesin, Allah onlardan razı olsun. Allah onların ailelerinden de razı olsun. Onlar milletimizin birliği, bütünlüğü, beraberliği için, içinde bulunduğumuz camilerin içerisinde namazların ebediyen kılınması, minarelerinde ebediyen ezanların okunması, susmaması için canlarını feda ettiler. Onlar görevlerini yerine getirdi. Bize düşen de onların canlarını feda ettiği bu yolda gereken çalışmaları yapmak. Bu manzara onları şehit eden hainlerin amaçlarına kesinlikle ulaşamayacaklarını gösteriyor.Şehidimizin töreninde de belirtmiştim Mardin’i, Midyat’ı ülkemizin diğer şehirlerinden ayıramayacaklar.

Bir şey daha belirtmek istiyorum; bizim buradaki şehitlerimizle beraber Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki kardeşlerimizi şehit edenler birşeye kastettiler.Biz dünyanın muhtaç olduğu yeni bir medeniyeti üretecek aslında tek umuduz.Bu umudu boğmaya çalıştılar, insanlığın umuduna kastettiler.İnsanlık uzun süredir dünyanın birçok yerinde kanla, gözyaşıyla savaşıyor. İnsanlığın ihtiyaç duyduğu aslında daha önceden de bunu ispat ettiğimiz yeni bir medeniyetin sancılarını çekiyoruz. Bu medeniyetin aslında yeniden doğmasına kastettiler, Doğmadan bu medeniyeti boğmaya kastettiler. Ama biz inanıyoruz ve bugün Midyat’lı kardeşlerimizde bunu gösterdi, bu medeniyet doğacak. Bu medeniyetin doğmasına, bu medeniyetin insanlığa hayır,mutluluk,huzur getirmesine engel olmayacaklar.

Bu medeniyet nedir arkadaşlar ?Bu medeniyet insanların birbirine Cenab-ı Allah’ın yarattığı en mukaddes varlık olarak dininden, dilinden, ırkından, renginden, inancından, yaşantısından, hayat tarzından dolayı kesinlikle yan gözle bakmadığı, herkesi Cenab-ı Allah’ın yarattığı en mukaddes varlık olarak kabul ettiği ve insanların birbirine zarar vermek için değil, birbirine faydalı olmak için gayret ettiği bir düzenin adıdır, bir medeniyetin adıdır. Bu medeniyeti insanlık şu anda hava kadar, su kadar özlemektedir.Bu medeniyetin boğulduğu yerden tekrar doğacağını bir kez daha ifade ediyorum. Şehitlerimiz bu medeniyetin doğuşu için kendilerini feda ettiler. Biz yaşayanlar olarak bu medeniyetin doğması için gayret etmek durumundayız ve edeceğiz.

Zaman zaman arkadaşlarımızın şehit olanlara özenmesine farklı gözle bakıyorlar ama, şehitlik bu dünyadan giderken insanların bütün günahlarından kurtulduğu, bütün kirlerinden temizlendiği en yüce makamdır. Bunu özlemek kadar, onlara özenmek kadar güzel bir şey yok. Bu anlamda onlara özeniyoruz ama yaşadığımız sürece de insanlığa hizmet için, insanlığa faydalı olmak için çalışmakta en az o uğurda ölmek kadar kıymetlidir diye düşünüyorum. Biz hayatta kalanlar,  şehitlerimizin kendilerini feda ettikleri bu yolda inşallah çalışmaya ve insanlarımızı mutlu, müreffeh yaşatmaya devam edeceğiz.

Mevlit programında emeği gençlere teşekkürlerini ileten Vali Koçak, ilçede çeşitli temaslarda bulunmak için camiden ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04