MİDYAT TEFECİLERE KARŞI AYAKTA..

Mardin`in Midyat ilçesinde Adliye Personeli Mehmet Emin Akbulut`un oğlu Bilal Akbulut`un tefecilerden aldığı borcu ödeyememesi nedeniyle İntihar etmesinin ardından Midyat Kanaat Önderlerinden Cengiz Bıçakçı`ın çağrısına uyan vatandaşlar , Bugün Estel`de e

Mardin 19.04.2019 16:39:16 0
MİDYAT TEFECİLERE KARŞI AYAKTA..

Mardin'in Midyat ilçesinde Adliye Personeli Mehmet Emin Akbulut'un oğlu Bilal Akbulut'un tefecilerden aldığı borcu ödeyememesi nedeniyle İntihar etmesinin ardından Midyat Kanaat Önderlerinden Cengiz Bıçakçı'ın çağrısına uyan vatandaşlar , Bugün Estel'de ellerinde Tefeciliği kınayan Pankartlar taşıyarak ,yapılan basın açıklaması ile  tefecileri kınadı.

 

Midyat Kanaat Önderi Cengiz Bıçakçı'nın çağrısı ile Estel'de toplanan ve ellerinde Tefeciliği kınayan pankartlar taşıyan bir grup Midyatlı vatandaş Tefecileri kınayarak,Devletin en kısa sürede bu vatan hainlerini,en kısa sürede açığa çıkartarılak en ağır biçimde cezalandırılmaları istendi.

 

Midyat'ın Kanaat önderlerinden Cengiz Bıçakçı burada yaptığı basın açıklamasında;;''Yüce yaratıcımız bizleri yeryüzünde halife olarak yaratırken bazı sorumluluklar verdi. Dedi ki ayeti kerimede Ali İmran suresinin 104 ayeti kerimesinde Allah’u Teâlâ hazretleri sizden hayra çağıran iyiliği emreden kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun işte bunlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. Bizlerde bugün burada ilçemizde bulunan bu kötülüğü ortadan kaldırmak için bulunmaktayız. Eskiden cihat etmek için Müslümanlar kılıçla savaşırdı ama bugün öyle değil bizler Allah’ın izniyle burada yürürken attığımız her adımımız bizler için bir cihat sevabı olacaktır. Muhammed Mustafa efendimizin veda hutbesinde ayaklarının altına aldığı tefeciliği bugünden sonra Allah’ın izniyle bizler sürdüreceğiz.

 

Bakın bütün kavimlerin helak olmasının sebebi işlenen kötülüklerin yanında sesiz sağır kesilen insanların yüzünden olmuştur. Allah’u Teâlâ Hazretleri buyuruyor ki onlar yaptıklarından dolayı başlarına bir bela musibetin geleceğini düşünmediler sessiz ve sağır kaldılar. İşte bugün bizlerde burada sessiz kalmayacağız. O vampir gibi insanların kanlarını emen mağdurlar yaratan aslında tefecilerin ellerine düşen en az tefeci kadar suçludur. Burada o mağduriyetin yaşanmaması için mücadelemiz o çocuk o hanım evlatlardır. Bizler adım adım gideceğiz Allah’ın izniyle adımlarımız devam edecektir dedi.

 

 Midyat Kaymakamlığından izin alan Midyatlılar 24 Nisan 2019 Çarşamba günü saat 14.00'te Estel Köşk meydanında bir araya gelerek,yapacakları yürüyüşte Tefeciliği kınayarak,Devletin tefecilere karşı harekete geçmesini isteyecekler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00