MİDYAT TELKARİSİ İTALYA MÜCEVHER FUARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Midyat Kaymakamlığı?nın, Dicle Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenen ?Telkâri Tasarım ve Uygulama Merkezi Projesi? faaliyetleri çerçevesinde, İtalya?nın Vicenza şehrinde düzenlenen Uluslararası Vicenzaoro Mücevher Fuarı?na vitrine

Mardin 1.02.2019 13:15:32 0
MİDYAT TELKARİSİ İTALYA MÜCEVHER FUARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Midyat Kaymakamlığı’nın, Dicle Kalkınma Ajansı  Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenen “Telkâri Tasarım ve Uygulama Merkezi Projesi” faaliyetleri çerçevesinde, İtalya’nın Vicenza şehrinde düzenlenen Uluslararası Vicenzaoro Mücevher Fuarı’na  vitrine çıktı

 

 

Midyat Kaymakamlığı’nın proje yürütücüsü, Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu’nun iştirakçi olduğu “Telkâri Tasarım ve Uygulama Merkezi Güdümlü Projesi” kapsamında, İtalya’nın Vicenza şehrinde düzenlenen Uluslararası Vicenzaoro Mücevher Fuarı’nda stant açıldı.



Fuara, Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Yeşilli Kaymakamı Ömer Bilgin, Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Tarık Demir, Midyat MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Sabahattin Akgül ve Midyat MYO Telkâri Ustası Murat Aslan katıldı.



Vicenza’da düzenlenen uluslararası altın, mücevher, gümüş ve saat sergisi, kendi alanında düzenlenen en önemli fuarlardan biridir. Dünyanın dört bir yanından büyük mücevher firmalarının katıldığı organizasyona Türkiye’den elli firma katıldı. Türkiye’den Fuar’a katılanlar arasında İstanbul dışında Anadolu’dan katılan tek temsilci Midyat Telkâri Gümüş’ün standı, katılımcı ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.



Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Midyat Telkârisi adına Uluslararası bir fuar organizasyonuna Ajansımızın desteğiyle ilk kez katılım sağlandı. Dünyaca ünlü mücevher imalatçılarının katıldığı uluslararası bir organizasyona katılım fırsatı bulan Midyat Kaymakamlığı ile Midyat Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü, ülkemizi, yöremizi en iyi şekilde temsil ederek tanıtma fırsatı buldu. Ayrıca Fuar kapsamında gümüş takı üretimi yapan diğer firmalarla iletişime geçme imkânı elde edildi. Bu katılım neticesinde önemli bir tecrübe, deneyim ve bilgi edinilmiş oldu” dedi.



Fuar’da “Telkâri Tasarım ve Uygulama Merkezi Güdümlü Projesi” kapsamında Midyat Kaymakamlığı Midyat Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak açılan Telkâri atölyesinde tasarlanan ve üretilen gümüş ürünler sergilendi.  Projede istihdam edilen ustaların elinden çıkan yeni tasarım modelleri, geleneksel ve modern eserlerle birlikte yer aldı. Midyat telkârisi, Avrupa, Asya ve Amerika’da üretilen gümüş ürünlerle karşılaştırıldığında 950 ayar kalitesinden ödün vermeden, fabrikasyon ürünlere göre daha uzun ömürlü olduğu, yerli yabancı gümüş takı üreticileri ve ihracatçıları tarafından tescillendi. Bu sayede Midyat yöresine özgü, kadim el sanatlarından biri olan Telkâri gümüş işlemeciliği, dünyanın en prestijli uluslararası mücevher fuarlarından birinde tanıtıldı. Fuar’da Midyat Kaymakamlığı standını ziyaret eden yerli, yabancı mücevher imalatçıları Midyat Telkârisini yakından tanıma fırsatı buldu.



Özellikle Türk mücevher ihracatçıları, Anadolu’dan böyle bir katılımın olmasının gurur verici büyük bir başarı olduğunu belirterek, Midyat telkârisinin bu fuar vesilesiyle dünya pazarlarına açıldığını ifade ettiler. Yurtdışındaki yabancı gümüş üreticileri de Midyat telkârisini ilk defa gördüklerini ve ürünlerini yakından takip edeceklerini dile getirdiler.


 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00