Midyat Belediyesi AK Parti Grubu’ndan Bildiri

Midyat Belediyesi Meclisi'nin AK Partili Gurubu’ndan Basına ve Kamu Oyuna Bildiri yayınladı.

Mardin 5.10.2021 11:50:00 0
Midyat Belediyesi AK Parti Grubu’ndan Bildiri

Midyat Belediyesi Meclisi'nin AK Partili Gurubu’ndan Basına ve Kamu Oyuna Bildiri yayınladı.

Midyat Belediye Meclisi Ekim Ay’ı ilk oturumunda, HDP Grubu Bütçe görüşmelerinde başka gündem maddesinin görüşülmemesi gerektiğini belirterek, birleşimi yöneten Belediye Başkanı Veysi Şahin’in böyle bir usulün söz konusu olmadığı ve farklı maddelerin görüşülebileceğini belirtmesinin ardından HDP Grubu topluca meclisi terk etmişti.

HDP Gurubunun yaptığı açıklama ve çıkan haberler üzerine, Midyat Belediye Meclisi'nin AK Parti' li üyeleri konuya ilişkin bildiri yayınladı.

Mecliste yapılan bildiriyi, AK Parti Gurubu adına Avukat Mehmet Sait Baş okudu.

Okunan Bildiride, şöyle denildi.

“Midyat Belediyesi AK Parti Grubu Kamuoyu Bildirisi

01.10.2021 Tarihli meclisimizin birinci birleşiminde HDP Grubu Bütçe görüşmelerinde başka gündem maddesinin görüşülmemesi gerektiğini belirtmiş, birleşimi yöneten Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’in böyle bir usulün söz konusu olmadığı ve farklı maddelerin görüşülebileceğini belirtmesinin ardından HDP Grubu topluca meclisi terk etmiştir.

01.10.2021 Tarihinde yapılan Ekim ayı meclis toplantısında HDP Grubunun Meclisi terk edip daha sonra basın toplantısı düzenlemesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hâsıl olmuştur.

1. Belediye Meclisi gündemi Belediye Başkanlı tarafından hazırlanır;

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (Madde 21-) Her ayın ilk günündeki belediye meclis gündemi belediye başkanı tarafından belirlenerek en az üç gün önceden üyelere bildirilir ve çeşitli yöntemlerle halka duyurulur. Denmektedir. Bu kanun maddesine uygun olarak 26.09.2021 tarihinde gündem maddeleri oluşturularak tüm meclis üyelerine ulaştırılmıştır.

2. Aynı şekilde Belediye Meclisi çalışma yönetmeliği (  Meclis toplantıları Madde 6;)

Meclis, başkanlık divanı, encümen ve denetim komisyonu üyeliği seçiminin yapılacağı, faaliyet raporu, bütçe ve kesin hesabı ile belli bir ayda görüşülmesi zorunlu olan konuların görüşüleceği ayların dışında bir ay tatil kararı alabilir. Toplantı süresi bütçenin görüşüldüğü toplantılarda yirmi, diğer toplantılarda beş günü aşamaz. Olağanüstü toplantılarda çağrıyı gerektiren konuların dışında hiçbir konu görüşülemez denmektedir.

Bütçe Görüşmelerinin yapılacağı toplantılarda başka konunun görüşülmeyeceği ile ilgili 5393 Sayılı Belediye kanunu ve Belediye Meclisi çalışma yönetmeliğinde; Bütçe görüşmelerinde başka gündem maddesinin görüşülemeyeceği ile ilgili ibare bulunmamaktadır. Ülkemizin birçok Belediye meclisinin Ekim ayı meclis Gündem maddelerinden örnekler haklılığımızı ortaya koymaktadır. (Örnek gündem maddeleri: Ümraniye, Bodrum, Ayvalık, Bornova, Konyaaltı ) HDP Grubunun haksız ve mesnetsiz bir şekilde meclisimizi itham etmesini kınıyoruz. Kamuoyuna saygıyla bildirilir.” Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


Anahtar Kelimeler: Midyat Belediyesi Parti Grubu’ Bildiri
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00