Midyat Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı Açık Satranç Turnuvası sona erdi

Mardin’in Midyat Belediyesince düzenlenen, “2022 Cumhuriyet Bayramı” ödüllü Açık Satranç Turnuvası tamamlandı.

10.10.2022 16:12:00 0
Midyat Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı Açık Satranç Turnuvası sona erdi

Mardin’in Midyat Belediyesince düzenlenen, “2022 Cumhuriyet Bayramı” ödüllü Açık Satranç Turnuvası tamamlandı.

 

Etkinlik, Midyat Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilciliği,  işbirliği ile gerçekleştirildi.

 

Midyat Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Açık Satranç Turnuvasına, 17 ilden, 7 si milli, 2 görme engelli toplam 162 sporcu katıldı.

 

Turnuvanın gerçekleştiği Azizi Önen Kız Anadolu Lise’ si Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Midyat Belediye Başkan vekili Hasan Özmen, Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, Midyat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Cengiz Yalçın katıldı.

 

Sporculara madalya, kupa ve brövelerden oluşan ödüllerin verilmesinin ardından bir açıklama yapan Midyat Belediye Başkan vekili Hasan Özmen, turnuvanın ardından yaptığı açıklamada, “Sosyal ve akademik hayata sayısız katkıları olan kişiliği, karakteri olumlu yönde etkileyen planlı hareket etmeği sağlayıp özgüveni artıran satranç gibi özel bir spor branşının yayılması için belediye olarak elimizden gelen gayreti ve desteği vermeye devam edeceğiz. Turnuvanın gerçekleşmesi için ve başarıya tamamlanmasında emeği geçen başta başkanımız a Sayın Veysi Şahin’e Gençlik ve Spor Bakanlığına, Satranç Federasyonun Mardin il temsilciliğine turnuvaya ev sahipliği yapan Aziz Önen Lisesi yöneticilerine hakem ve sporcularımıza kurumum adına teşekkür ederim.” Dedi.

 

Satranç Federasyonu Mardin İl temsilcisi Cengiz Yalçın ise,  şöyle konuştu. “bugün burada Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvası için bulunmuş bulunmaktayız. Öncelikle bize bu konuda destek olan bize sponsorluk yapan Midyat Belediyesi’ne ve başkanımız Veysi Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Başkan Bey’in satranca bakış açısı bizi çok memnun ediyor. Bu turnuvaya ödül olarak maddi  katkıları oldu. Üç kategoride oynayacak olan sporcuların hemen hemen ilk 10 sporcusuna ödül vereceğini dile getirdi. Bu konuda bize yardımcı oldu. Satranç sporu gerçekten insanların sabrını ondan sonra zekasını geliştiren bir spordur insanlarımıza da bu yakışıyor, Mardin'e yakışan bir spordur. Özellikle de Midyat’a yakışan inandığım bir spordur. Çünkü bizim en güçlü sporcularımızı incelediğimiz zaman çoğunun Midyat’ta olduğunu görüyorum. Akyol ailesi bunlara örnek olarak gösterilebilir. Onlar gerçekten satrançta çok iyi yerlere gelmiş iyi puanlar elde etmiş sporculardır. İnşallah bundan sonra devamlı geleceğiz” şeklinde konuştu.

Görme engelli sporcu Mehmet Üçpınar’ da, “Umarım burada ödüllü ya da ödülsüz bir şekilde devam etmesinde yarar vardır. En kısa zamanda daha buranın satranç kulüplerinin olması lazım. Midyat'ın satrançta ön planda olması için elimizden gelen gayreti hep birlikte yapacağımıza inanıyoruz. Ben bütün sporculara tebrik ediyorum ve özellikle küçük çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Spora yatırım yatırımın boş karşılıksız kalmayacağına inancımız tam olduğunu belirtiyor, teknoloji yerine inadına satranç diyorum” diye konuştu.

 

Tören sonunda, başarılı sporcularla, madalya, kupa ödül veren katılımcılar toplu fotoğraf çektirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07