MİDYAT BELEDİYESİ TANITIM GÜNLERİNDE YILDIZLAŞTI

19-22 Eylil tarihleri arasında Başkent Ankara`da Atatürk Kültür Merkezi`nde Gerçekleştirilen 2.Mardin Günleri`nde Midyat Belediyesi`ne ait standı Ziyaretçi Rekoru kırarak,Tanıtım Günleri`ne damgasını vurdu.

Polisiye Haberler 26.09.2013 08:49:31 0
MİDYAT BELEDİYESİ TANITIM GÜNLERİNDE YILDIZLAŞTI

19-22 Eylil tarihleri arasında Başkent Ankara`da Atatürk Kültür Merkezi`nde Gerçekleştirilen 2.Mardin Günleri`nde Midyat Belediyesi`ne ait standı Ziyaretçi Rekoru kırarak,Tanıtım Günleri`ne damgasını vurdu.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu Başkanlığı`nda Görev alan Midyat Belediyesi Tanıtım Ekibi,Gerek misafirleriniş ağırlamada,gerek se yeterli donanıma sahip olarak,Tanıtım çalışmalarını eksiksiz yapması ve son güne kadar Standlarının açık tutulark tam kadro görev yapmaları herkesten tam not aldı.

Mardin Tanıtım Günlerinde, Milattan önceye dayanan tarihi ile görkemli bir geçmişe ve korunmuş bir mimariye sahip olan Midyat’ın saklı değerleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.. Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 2.gerçekleştirilen  Mardin Tanıtım Günleri ile ilgili olarak Gazetemiz Genel Yayın Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ortaç’a bilgi veren  Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, etkinliğin Midyat’ı tanıtmak için güzel bir fırsat yarattığını  söyleyerek, şehrin tarihi, yöresel lezzetleri, turistik ve kültürel özelliklerini ziyaretçilere tanıtmayı hedeflediklerini kaydetti. Nasıroğlu, 19–22 Eylül 2013 tarihleri arasında Ankara`da yapılan tanıtım günlerinin Midyat ilçesinin Tanıtımı açısından çok yararlı ve verimli geçtiğini dile getirdi. Kentin, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin görülmeye değer ender şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Nasıroğlu, Bu organizasyonu gerçekleştirmekteki amacımız, Midyat’ın tanıtımını yapmanın yanı sıra Midyat’a ait olan tüm güzelliklerini Ankara’da yaşayanlara tanıtmak oldu. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin dışında Midyat’ta üretilen ürünlerin ulusal bir etkinlikle tanıtılması şehir ekonomisi adına sevindiricidir

 

         Midyat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş de, Ankara’da 4 gün süren  etkinliklerin Midyat’ın turizm potansiyelinin harekete geçirilerek markalaştırılması, kültür ve turizm açısından cazibe merkezi haline dönüştürülmesi ve ulusal ve uluslararası alanda sahip olduğu değerlerin tanıtılması açısından önemli olduğunu belirterek.Midyat’ın değerlerini kazanca dönüştürme noktasında Ankara`da düzenlenen etkinliğe büyük önem verdiklerini, Bu gerçekten hareketle, sahip olduğumuz kültürel değerlerin yanı sıra, marka olmuş ürünlerimizin tanıtılması açısından bu tür etkinlikleri büyük bir fırsat olarak kullandıklarınıifade etti.. Midyat’ın tarihinden, kültürüne, sanatına, doğal güzelliklerinden, mutfağına, alternatif tüm değerlerinin tanıtımını sağladıklarını,Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 2.Mardin  tanıtım günleri’ne . 10 kişilik ekip ile 200 metrekare alanda Midyat’ın tanıtımını  büyük bir başarı ile gerçekleştirdiklerini açıkladı..

 Bu yıl Ankara Atatürk Kültür Merkezi`nde ikincisi yapılan Mardin tanıtım günlerinde Midyat Belediyesi’nin açtığı standın yoğun ilgi gördü. 

      Dünyaya nam salan Katori Taşı, Acur Turşusu, Süryani Şarabı ve Telkari Gümüşüyle anılan dinlerin ve dillerin merkezi olarak adlandırılan Midyat, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 19–22 Eylül günleri arasında gerçekleşen tanıtım günleri etkinliği ile ziyaretçilerin akınına uğradı. 

     Gerçekleştirilen tanıtım günlerinde Midyat Belediyesi`nin standını İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkullubeğ, Abdurrahim Akdağ, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, bürokratlar ve Ankara’da yaşayan Mardinlilerin yanı sıra birçok vatandaş ziyaret etti. 

     Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Mardin Tanıtım Günleri’nin önemine değinerek, bu tür organizasyonların Midyat’ın tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı. 

     Başkan Nasıroğlu, “Midyat dünyaya da eşi ve benzeri olmayan dinlerin, dillerin bir arada yaşadığı ender kentlerden birisidir. Bunu çok önemsiyoruz ve bu tür organizasyonlara katılıyoruz.”dedi. 

     Midyat’ın tarihinden, kültürüne, sanatına, doğal güzelliklerinden, mutfağına, alternatif tüm değerlerinin tanıtımının yapıldığını söyleyen Nasıroğlu şöyle devam etti, “Mardin Tanıtım Günleri’nde tanıtılan Midyat damgasını vurdu diyebilirim. Çünkü hazırlıklarımızı aylar öncesinden yaptık. 10 kişilik ekip ile 200 metrekare alanda ve amacına uygun bir şekilde yapıldı. Adeta ziyaretçi akınına uğradık. Tarihi kentimizin, doğal güzelliklerini, ilçemizde üretilen ve kendi markalarımız olan telkari, tuşu, acırımızı, şarabımızı tanıtma fırsatı yakaladık. Bunun yanında Midyat’ın tarihi yansıtan, fotoğraf, CD, ve broşürlerle zenginleştirilmiş görsel temalarla Midyat’ımızın tanıtımını sağladık. Gelen davetlilerimize imkanlarımız ölçüsünde çeşitli hediyelikler verdik.” şeklinde konuştu

Midyat`ın dünyaca ünlü Gümüş Telkari ürünlerinin tanıtım ve satışının yapıldığı stand,ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.Gerek ürün çeşitliliği,gerek se,fiatları ile Başkentli vatandaşların memnuniyetine neden olan Telkari Ürünleri gelen konukları kendine hayran bıraktı.

İlk Günİçişleri Bakanı Muammer Güler,Mardin Milletrvekili Gönül Bekin Şahkullubey,Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlku,Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide tarafından da ziyret edilen Midyat Belediyesi Tanıtın standı Basından da yoğun ilgi gördü.



ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER/ANKARA


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00