Midyat Belediyesi`nden ``Rabia``Hamlesi

Mardin ili`ne bağlı Midyat ilçesi Belediyesi, Rabia” İsmini Midyat'ta yaşatacak.

Belediye Haberleri 4.09.2013 14:44:35 0
Midyat Belediyesi`nden ``Rabia``Hamlesi

Mardin ili`ne bağlı Midyat ilçesi  Belediyesi, “Rabia” İsmini  Midyat’ta yaşatacak.

Mısır’da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen “Rabia” işaretinden yola çıkan Midyat Belediyesi yeni yaptıkları parka “Rabia” ismini verecek. Işıklar Mahallesi Otogar Yanı’nda DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) ile birlikte 500 bin TL’ye mal olacak aile ve çocuk parkı için çalışmalara başlandı.

     Ak Partili Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, yaptığı açıklamada, Işıklar Mahallesi’nde 7 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanacak parka “Rabia” ismini uygun gördüklerini söyledi.

     Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin oylarıyla Mısır’daki demokrasi gösterilerinin simgesi konumundaki “Rabia” isminin parka verilmesinin kararlaştırıldığını belirten Nasıroğlu, şunları söyledi: “Maalesef Mısır’da çok üzücü şeyler yaşandı. Halkın iradesiyle belirlenmiş hükümete karşı, hiç tasvip etmediğimiz bir darbe yapıldı. Proje çalışmaları devam eden parka Mısır’daki demokrasi gösterilerinin simgesi konumundaki “Rabia” ismini vereceğiz. Biz de darbelere karşıyız ve bu direnişe destek vermek için böyle bir karar aldık. En kötü sivil yönetim askeri darbeden daha iyidir. Sivil yönetimlerin demokrasinin, özgürlüklerin teminatı olduğuna inanıyoruz. İlçemizde yapmakta olduğumuz yeni parka ‘Rabia’ adını vererek kardeşlerimizin bu onurlu direnişini Midyat’ta yaşatmak, onları her daim dualarımızda hatırlamak adına bu ismi vermeyi uygun gördük

     Başkan Nasıroğlu, “İnsani yardım için dünyanın her yerine en önce koşan ülkeler arasında olan Türkiye, son dönemde Arakan, Suriye ve Mısır gibi ülkelerde yaşanan katliamlara millet olarak tepki gösteriyor. Midyat dâhil Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde meydanlarda toplananlar, Mısır’daki darbe karşıtlarına destek sloganları atıyor, burada yaşayan Müslümanlar için ellerini semaya kaldırıyor. Yapılan dualara hep birlikte “âmin” diyen vatandaşların tek isteği yaşanan zulmün bir an önce sona ermesidir” dedi.

    Mısır’daki Müslümanların insanlık dışı bir katliamla karşı karşıya olduğunu söyleyen Başkan Nasıroğlu, “İslam coğrafyasında akan kanın durması için sürekli dua ediyoruz. Zulümlerin bir an önce sona ermesi temenni ediyoruz. Mısır’da darbeye karşı koyulan direnişin sembolü haline gelen ‘Rabia’ ismini Işıklar Mahallesi Otogar Yanı’nda DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) ile birlikte 500 bin TL’ye yapacağımız parka vereceğiz. İlçemizde yapmakta olduğumuz parka ‘Rabia’ adını vererek kardeşlerimizin bu onurlu direnişini Midyat’ta yaşatmak, onları her daim dualarımızda hatırlamak adına bu ismi vermeyi uygun gördük” diye konuştu. Parkın açılışını büyük bir katılımla yapacaklarını belirten Başkan Nasıroğlu, açıklamanın ardından “Rabia” işareti yaparak Mısır’daki katliama tepki gösterdi.

 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ÖZEL HABER

23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00