MİDYAT BELEDİYESİNDEN YAPILAN MESNETSİZ İDDİALARA JET YANIT!

Mardin’in Midyat İlçe Belediyesince, Belediye Başkanı Veysi Şahin’i hedef alan mesnetsiz iddialara ilişkin yazılı basın açıklaması.

Mardin 18.07.2024 08:39:00 0
MİDYAT BELEDİYESİNDEN YAPILAN  MESNETSİZ İDDİALARA JET YANIT!

Mardin’in Midyat İlçe Belediyesince,  Belediye Başkanı Veysi Şahin’i hedef alan mesnetsiz iddialara ilişkin yazılı basın açıklaması.

 

Midyat Belediyesinden yapılan basın açıklamasında şu konulara yer verildi. “Bazı Basın-Yayın Organlarında, sosyal medya hesaplarında, şahıs ve sendika yöneticileri tarafından yayınlanan halkı yanıltıcı, gerçek dışı haber ve yazılarda; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’i asılsız ve mesnetsiz iddialar ile hedef alarak paylaşımlarda bulunulmuş ve kamuoyu iftira ve yalan dolu ifadelerle yanlış bilgilendirilmiştir. Bu yüzden açıklama yapma ihtiyacımız hasıl olmuştur.

 Dürüstlüğün en büyük erdem olduğunu bilmek ve kabul etmek ilkeleriyle hareket ettiğini bildiğimiz bir eğitim sendikasının Mardin 2 No'lu Şubesinin, doğruluğunu bilmeden asılsız iddialarda bulunup, olaya tek bir pencereden taraflı bir şekilde, eğitimcilere yakışmayacak ifadeler içeren bir basın açıklamasında bulunması bizleri derinden üzmüştür. Eğitim Bir-Sen camiasının aynı görüşte olmadığını biliyor ve ilgili şubenin bu yanlıştan dönmesi için gerekli uyarıları yapacağını temenni ediyoruz.

15 Temmuz hain fetö darbe girişimi, genç, yaşlı demeden, tüm vatansever evlatlarının canlarını feda ederek, bu alçak girişimi durdurduğu kara bir günün yıl dönümüdür. Bu hain girişim sivillerimiz başta olmak üzere, tüm vatanseverlerimiz tarafından durdurulurken, 15 Temmuz Şehitlik ve Gazilik mertebesine ulaşan tüm yiğit ve kahramanlarımızı anmak, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmek için düzenlenmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Midyat Kaymakamlığımızın öncülüğünde ilçemizde bulunan tüm kurum ve kuruluşların paydaşlığı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kutlanmaktadır. Bu kapsamda yapılan programda, Midyat Belediyesine verilen görevler, diğer kamu ve kurumları gibi belediyemiz tarafından da eksiksiz bir şekilde yerine getirilmiştir. Midyat Kaymakamlığı tarafından protokol düzeni ve ödüllerin verilmesi organize edilmiştir. Böyle anlamlı ve önemli bir günde protokol derdine düşerek, protokol diye tabir edilen yerde oturmasına rağmen, kendisinin neden ödül takdim etmediğini Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’e sitemkar bir şekilde şikayet etmiştir. Kendini protokolde gören birinin programdan haberi olmadığı, şikayet ettiği merciden anlaşılmaktadır. Programda tüm görevleri paydaşlara taksim eden, Sayın Kaymakamımız ödülleri kimin vereceğini ya da protokol düzeni yapma görevlerini vermemiştir. Böylesine anlamlı ve önemli bir günde protokol derdine düşen, Midyat MYO Müdürü’nün bu tavrı, bu hain girişimi durdurmak için sokağa dökülen sivillerimizi ve şehit ailelerimizi bir hayli üzmüştür. Şikayetin muhatabı olmadığını ifade eden, halkımızın teveccühünü kazanarak, seçilmiş, 21.Dönem Mardin Milletvekilimiz / Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’e, ağıza almak istemediğimiz ifadelerle birlikte, “makamın hakkını vermiyorsun” demesi çok üzücü ve utanç vericidir. Üstelik daha önce din görevlisi olan her platformda akademisyen olduğunu dile getiren Myo Müdürü, kendisinden yaşça oldukça büyük olan Belediye Başkanımıza söylemleri ve programının hassasiyetini hiçe sayan tavırları, İslami bütünlükle bağdaşmadığını hayretler içerisinde bizlere göstermiştir.

Başkanımız Sayın Veysi Şahin’in iddia edildiği gibi herhangi bir tehdit, şiddet içerikli fiziksel müdahalesi veya bu konu ile ilgili bir talimatı asla olmamıştır. Özellikle Midyat ilçesinde yaşayan eğitimciler ve eğitim kurumlarının yöneticileri tarafından bilindiği üzere, Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin döneminde eğitime yapılan büyük katkılar apaçık ortadır. Nitekim; Midyat Belediyesi tarafından okullarımıza yapılan katkılar ve Midyat ilçemize fakülte kazandırılmasının kıvılcımı olan Belediye Başkanımızın iş insanı kimliğiyle, şahsi olarak yapımını devam ettirdiği 204 kişilik KYK Kız öğrenci yurdu bunun en büyük göstergesidir. Bu yüzden Midyat Belediyesi eğitimciler arasında “Milli Eğitim Belediyesi” olarak anılmaktadır. Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki halkı yanıltıcı, gerçek dışı haber, atılan iftira, yalan haber ve paylaşımlarla ilgili hukuki mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Sahip olunan makamlar halka hizmet etmek ve onlara adeta hizmetkar olmak içindir. Makamın hakkını protokol düzenleyerek verilmediğini Midyat MYO Müdürüne hatırlatmak isteriz. Bilinmelidir ki makamlar gelip geçici, Devletimiz ve Milletimiz payidardır.

 

 KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYULUR.” Denildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


35.9° / 22°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12