MİDYAT BELEDİYESİNİN İFTAR SOFRASINA YOĞUN İLGİ

Midyat Belediyesince düzenlenen iftar sofrasında bir araya gelen vatandaşlar, hazırlanan yemeklerle oruçlarını açıyor.

Mardin 13.03.2024 10:37:00 0
MİDYAT BELEDİYESİNİN İFTAR SOFRASINA YOĞUN İLGİ

Midyat Belediyesince düzenlenen iftar sofrasında bir araya gelen vatandaşlar, hazırlanan yemeklerle oruçlarını açıyor.

 

Mardin'in Midyat ilçe Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasın vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 'Dinler ve Diller Diyarında Şehr-i Ramazan’ iftar sofrasında vatandaşlar, bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Midyat'ta Zengin- Fakir Aynı İftarda Aynı Sofrada bir araya geliyor.

Midyat Belediyesi tarafından iftar sofrasında, Midyat İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış vatandaşlar birlikte iftar açtı.

İftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen Midyat Kaymakamı Özdemir, Başkan Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Yarış, vatandaşlara yemek dağıtımı yaparak onlarla sohbet etti.

Kaymakam Özdemir, Belediyemizin öncülüğünde yine bu yıl geleneksel iftar sofrası hazırladı, Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Burada gördüğünüz gibi 7’den 70:’e çoluk-çocuk, anne-baba ihtiyaç olan olmayan herkes bir arada Ramazan Ayının bereketinden, huzurunda herkes yararlanıyor. Emeği geçen herkse teşekküre ederiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Şahin ise, “geleneksel olarak kurduğumuz iftar sofrasına Kaymakamız ile birlikte istişare ederek tek bir noktada birleştirdik. Hem Midyat hem de Estel kesiminde aynı anda ve bir arada vatandaşlarımız ile birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah, Ramazan ayının ülkemize, milletimize, devletimize ve tüm İslam coğrafyasına huzur, barış ve bereket getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

AK Parti ilçe Başkanı Yarış’ta, “Bu yıl çadırları birleştirdik bir araya getirdik. Birlik beraberlik içerisinde iftarlarımızı açtık. Şimdi’ den hayırlı bayramlar diliyorum. İnşallah çifte bayram yaşaya caz. Hem 31 Mart akşamı, hem de Ramazan Bayramını birlikte kutlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

İftar sofrası organizasyonundan sorumlusu Zeyni Seven’de, “günde, Bin 500 kişiye sıcak yemek veriyoruz. Ayrıca, yaşlı, hasta ve yemek yapmayan Bin 400 vatandaşlarımıza evlerine kadar gidilerek sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Havaların soğuk olmasına rağmen vatandaşlar rağbet ediyor.” Dedi.

Geleneksel iftar sofrasında iftarını açmak için çocuklarıyla gelen Sanem Yalçın ise, “her sene mükemmel şekilde bir organizasyon yapılıyor. Bende çocuklarımı alıp buraya geliyorum. Yapanlardan Allah razı olsun.”  Diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI -MARDİN/MİDYAT


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19