MİDYAT İLÇESİNDE ''ÇOCUK MAĞDURİYETİ VE SÜRECİ''EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Mardin'in Midyat ilçesinde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü ile Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Çocuk Mağduriyeti ve Süreci” konulu eğitim programı düzenlendi.

Mardin 11.02.2026 15:23:00 205 0
MİDYAT İLÇESİNDE

Mardin'in Midyat ilçesinde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü ile Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Çocuk Mağduriyeti ve Süreci” konulu eğitim programı düzenlendi.

 

Programa Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Şenol Çeliker, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü  Abdurrahim Demir, Hakim Mehmet Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, Avukat Ayet Duran katılım sağladı. İlçe de görev yapan okul müdürleri ve rehber öğretmenlerin katıldığı Eğitim programında, çocuk mağduriyetinin önlenmesi, adli süreçlerin işleyişi ve kurumlar arası iş birliğinin önemi ele alındı.

 

Eğitim kapsamında, çocukların korunmasına yönelik yasal süreçler, doğru yönlendirme mekanizmaları ve rehberlik hizmetlerinin rolü hakkında katılımcılara kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Programın, çocukların yüksek yararı doğrultusunda yürütülecek çalışmalara önemli katkı sunması hedefleniyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT

12.3° / 8°
  • BIST 100

    16706,89%-0,01
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    52,04% 0,22
  • GRAM ALTIN

    7089,16% 0,47
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,00