MİDYAT İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMINDA TURİST REKORU KIRILDI

Kurban Bayramı tatilinde, bugüne kadarki en yoğun iç pazar hareketliliğinin yaşandığı ve yerli yabancı Turist akını yaşandığı Mardin'in Midyat ilçesinde ziyaretçi rekoru kırıldı.

30.06.2023 10:15:00 0
MİDYAT İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMINDA TURİST REKORU KIRILDI

Kurban Bayramı tatilinde, bugüne kadarki en yoğun iç pazar hareketliliğinin yaşandığı  ve yerli yabancı Turist akını yaşandığı Mardin'in Midyat ilçesinde  ziyaretçi rekoru kırıldı.

 

Kurban Bayramı'ndaki 9 günlük tatilde Türkiye'nin tüm tatil bölgelerinde hareketlilik yaşandı. Ezan ve çan sesinin birbirine karıştığı, farklı kültürlerin binlerce yıldır kardeşçe yaşadığı medeniyetler beşiği, dillerin, dinlerin, kültürlerin ve sanatın buluşma noktası Mardin’in Midyat İlçesi, Kurban  Bayramı'nda da  turist akınına uğradı.

Resim

Orta Doğu'daki Süryanilerinin merkezi konumundaki Midyat, 9 günlük tatilde de büyük ilgi gördü.  Müslüman, Hıristiyan ile Ezidi inancına mensup Türk, Kürt, Süryani, Ezidi ve Arap'ın binlerce yıldır birlikte yaşadığı Unicef Kenti kadim ilçeye bayramda  binlece  turist ziyarete geldi. Yöreye ait şallar bağlayıp, tarihi yapıları gezen turistler, özellikle dizi ve filmlerin çekildiği Mor Gabriel Manastırı, Mor Barsavmo Kilisesi, Cevat Paşa Camii, Midyat Devlet Konukevini ziyaret ederek buralarda hatıra fotoğrafları çekti.

Resim

Mardin'in Midyat ilçesini ziyaret eden Turistler Midyat Yemeklerine de hayran kalıyor.Buradan Süryani Çöreği,Süryani Şarabı  ve Midyat Turşusu ile memleketlerine dönen yeli Turistler,ilçede her yeri karış,karış gezerek ziyaretin tadını çıkarıyorlar.

 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

‘’Misafirlerimizi Bayramda da ağırlamaya devam ediyoruz...

UNESCO şehrimiz Mezopotamya’nın başkenti kadim ilçemiz Midyat mübarek Kurban Bayramında da yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu...

Yerli ve Yabancı Turistler Kadim kentimizin eşsiz kültürel tarihini keşfetmek için güzide ilçemizi tercih ettiler...

 Midyat ’ımızın eşsiz güzelliklerini ve kültürel değerlerini ortaya çıkaracak turizm faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19