Midyat ilçesinde Şehit Mühendis Gözenoğlu İçin iftar Programı Düzenlendi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, şehit mühendis Mazlum Gözenoğlu için verilen iftar programına katıldı.

Mardin 5.04.2023 10:39:00 0
Midyat ilçesinde  Şehit Mühendis Gözenoğlu İçin  iftar Programı Düzenlendi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, şehit mühendis Mazlum Gözenoğlu için verilen iftar programına katıldı.

 

Midyat ilçesinde bir otelde düzenlenen Programa, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş'ın yanısıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Siyasi parti temsilcileri, Şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Programın başında Kur'an-ı Kerim tilaveti in ardından söz alan Şehit babası Hüseyin Gözenoğlu, bugün yine karalar bağladıklarını ve acılarını gururla birlikte yaşadıklarını ifade etti.

 

Programda bir konuşma yapan Mardin Valisi Mahmut  Demirtaş ise;

 

"Öncelikle şehidimiz Mazlum Gözenoğlu'na ve bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ölümü korkutarak gazilik mertebesine erişen tüm kahramanlarımıza da Şükranlarımı sunuyorum.

 

Kıymetli Kardeşlerim,

 

Bu yıl Ramazan ayını Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ülke ve millet olarak yüreğimiz buruk karşıladık. Rabbim Ramazan ayı vesilesiyle depremde kaybettiğimiz tüm kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin. Ülkemizi ve milletimizi bir daha böylesi elim hadiselerle imtihan eylemesin. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz, milletimizle el ele, gönül gönüle pek çok badirenin üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bizlerde afet bölgesinden ilimizde misafir ettiğimiz kardeşlerimize kadim kentimiz Mardin'in misafirperverliğini sonuna kadar göstereceğiz. Aşımızı, ekmeğimizi, suyumuzu paylaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaralarımızı hep birlikte saracağız. Ayağa hep birlikte kalkacak, birlikte yol yürümeye devam edeceğiz.

 

Kıymetli Kardeşlerim;

 

Malumunuz olduğu üzere şehadet makamı, inancımıza göre peygamberlik makamından sonra gelen en yüce makamdır. Bu coğrafya; vatan, millet, bayrak ve mukaddesat uğruna can feda eyleyenlerin yurdudur. Hakka yürüyen her bir evladımız ise aziz vatanımızın ebedi bekçileridir. Bir kez daha altını çizmek isterim ki bu toprakları bizlere vatan yapanların yakınlarına, ailesine, eşine ve çocuklarına hizmet etmek; acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak, bizlerin en önemli görevidir. Bu görevimizi layıkıyla yerine getireceğimizden emin olabilirsiniz.

 

Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize minnet duygularımı bir kez daha ifade ediyor; sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00