Midyat Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Heyecanı

Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksek Okulu öğrencileri mezuniyet töreninde Filistin'e destek verdi.

Mardin 31.05.2024 10:18:00 0
Midyat Meslek Yüksekokulu

Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksek Okulu öğrencileri mezuniyet töreninde Filistin'e destek verdi.

 

Midyat Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde gerçekleştirilen törende, Bazı MYO öğrencileri boyunlarında Mescid-i Aksa resminin olduğu Filistin atkısı taşıdı.

 

Törende konuşan Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Atalarımızın izinde gidip öğrenmeye, yeniliye, ilime, irfana, bilime, teknolojiye açık omayız diyerek şöyle konuştu: Bu Dünyanı yeniden yönetme imkânına sahip olursak eminiz ki çadırlarında kimsesiz çocuklar yanarak vefat etmeyecektir. Biz bu zulme ne sebep oluruz nede müsaade ederiz.” dedi.


Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Reşit Yıldız ise, “ 6-7 Ekim tarihinden beri Mardin Artuklu Üniversitesi olarak akademisyen ve öğrencilerle beraber boykot, paneller, tebliğ ve yürüyüşlerle Gazze halkının yanında olduk olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Abdurrahim Kaplan’da, Midyat MYO olarak 7 bölümleri olduğunu kaydederek, “marka değerinde bölümler halinde çok nitelikli öğrenciler yetişiyor.”


Midyat Meslek Yüksek Okulu 2023-2024 Dönem birincisi Ahmet Sağlam ise “Birincilik ödülünü Filistin haklı mücadelesi için can veren ve bu mücadelede yanlarında olan bütün kardeşlerime ithaf ediyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından bölümlerini dereceyle bitirenlere plaket verilen törende, öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya atarak kutladı.


Törene, Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Işık, Belediye Başkan yardımcıları Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT,

HABER:SELAHATTİN EROL


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,81% 0,06
  • EURO

    35,18% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2452,64% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00