MİDYAT MOLLA ZÜBEYİR CAMİİ KURBAN BAYRAMINDA İBADETE AÇILACAK

Mardin'in Midyat ilçesinde yapımı devam eden Midyat ve Bölgenin dini alimlerin Seyda Molla Zübeyir adına Midyat ilçesinde yaptırılan Molla Zübeyir Camisinin Kurban Bayramında ibadete açılması planlanıyor.

Mardin 21.05.2024 11:50:00 0
MİDYAT MOLLA ZÜBEYİR CAMİİ KURBAN BAYRAMINDA İBADETE AÇILACAK

Mardin'in Midyat ilçesinde yapımı devam eden Midyat ve Bölgenin dini alimlerin Seyda Molla Zübeyir adına   Midyat ilçesinde yaptırılan Molla Zübeyir Camisinin Kurban Bayramında ibadete açılması planlanıyor.

Molla Zübeyir Vakfı tarafından ve Molla Zübeyir Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin Katkıları ve Seyda Molla Zübeyir Arnasinin Oğlu  Seyda Sadullah Güneş'in maddi manevi katkıları ile Yaptırılan ve Tamamlandığında aynı anda 750 Kişinin namaz kılabileceği  Cami ,büyükler için kuran kursu  ayrıca   4-6 yaş kuran kursu  ile  iki katlı cami olmak üzere 3 katlı olup  bir Külliye olarak tasarlandı.

Midyat Belediyesinin de 100 Bin TL maddi destek ve  cami duvarı , çevre düzenlemesi ,parke döşeme duvar üstü  tel,ve caminin 4 dış kapısını üstlendiği Molla Zübeyir Camisinin son durumu hakkında Bilgi almak üzere ziyaret eden Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cami İnşaatını birlikte ziyaret ettiği, Molla Zübeyir Vakfı ve Molla Zübeyir Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyda Sadullah Güneş ile birlikte ziyaret ederek, son durumu hakkında bilgi aldı.

Caminin yapımını üstlenen Molla Zübeyir camii yaptırma ve yaşatma derneği başkanı Seyda Sadullah Güneş, Artuklu Haber'e verdiği bilgide şu ifadelere yer verdi;'Cami halıları hariç bitti sayılır.
Yaklaşık olarak şimdiye kadar Caminin yapımı ve tefriş işlemleri için 8 milyon (trilyon eski para) harcadık. Molla Zübeyir camii yaptırma ve yaşatma derneği başkanı olarak yapımını biz üstlendik.Caminin yapımına katkı sağlayan Herkesten Allah Razı Olsun. Başta Midyat Belediye Başkanımız Veysi Şahin olmak üzere, Maddi Manevi katkı sağlayan herkesten Allah Razı olsun. Şükranlarımızı sunuyoruz.Camiiyi Kurban Bayramında ibadete açmayı düşünüyoruz. ‘’şeklinde konuştu.,

 

Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin;'' Midyat Belediyesi olarak Sosyal belediyecilik anlayışıyla belediyemizin tüm ekipleri  Midyat’ımızı daha modern, daha temiz ve daha yaşanır hâle getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bu kapsamda; Akçakaya Mahallemizde bulunan Molla Zübeyir Camii’nde devam eden bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledik.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT

 


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,17% 0,11
  • EURO

    38,12% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2916,42% -0,57
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64