MİDYAT MÜLTECİ KAMPI, MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Suriye`de devam eden iç savaştan kaçan mülteciler için Midyat`ta Oluşturulan 10 bin kişi kapasiteli kurulan çadır kente ilk kafile yerleştirildi.

Polisiye Haberler 24.06.2013 17:37:00 0
MİDYAT MÜLTECİ KAMPI, MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Suriye`de devam eden iç savaştan kaçan mülteciler için Midyat`ta Oluşturulan 10 bin kişi kapasiteli kurulan çadır kente ilk kafile yerleştirildi.

Banyolar, tuvaletler, çamaşırhaneler, sağlık tesisleri, güvenlik noktaları, gıda depoları, soğutucular, personel konteynırları bulunan Midyat Kampı Misafirlerini ağırlamaya hazır duruma geldi..

Yollar ve zemin sıkıştırıldı, yol ve çevre güvenliği için her türlü tedbir alınan kampta,Müftülük personeli onlarca imam, doğru iletişim ve tercümanlık hizmetleri için heyecanla herkes hazır durumda bekliyor Milli Eğitim personeli, kütüphane müdürü, Kaymakamlık personelleri, özel idare çalışanları hepsi de kendilerini bekleyen zor görev için hazır durumda.

Özel güvenlik elemanları, polis ve jandarma göreve hazır olarak her türlü olasılık düşünülerek, Güvenlikte zafiyete izin vermek istemiyorlar. Başka mülteci kamplarında istismar edilen hususların başında güvenlik olduğu ve bu konuda ihmalin affedilemez olduğunun farkında olan Kamp Personeli her türlü zor durumlar için Eğitilerek Görev Başında.

Sağlık personelleri, sağlık hizmetinin daha ilk başta sunumu için hazır kampta hazır bekliyor. Çocukların aşıları, çevre sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, ileri merkezlere hasta nakilleri gibi hizmetler için tüm tedbirleri daha şimdiden alınmış durumda.

Gecenin ilerleyen saati; 21.30. Ve derken konvoy halinde ilk kafile giriş yaptı…

Suriye’de yaşanan baas zulmünden can havliyle kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mülteciler topluca misafir edileceği “Midyat Kampı” hizmete girdi.

Çalışmaları yerinde incelemek ve bilgi almak amacıyla, Vali Yardımcısı Müfit Gültekin, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil Homan ile birlikte kamp alanını ziyaret eden Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, AFAD, Kızılay, Çevre ve Şehircilik yetkililerince karşılandı.

Suriyeli sığınmacılar için `Misafirlerimiz` nitelendirmesinde bulunan Vali Dr. Ahmet Cengiz, insanlık namına bu sıkıntılı sürecin atlatılması için çaba harcandığını belirtirken, özverili çalışmalardan dolayı Kaymakam Oğuzhan Bingöl`e ve diğer kurum personellerine teşekkür etti.

Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Millet olarak onlara sahip çıkmak, hem milli görevimiz hem de insanlık görevimizdir" dedi.
Kamp alanında herkesin üstüne düşen görevi titizlikle yapması gerektiğini işaret eden Vali Dr. Ahmet Cengiz,"Bu güne kadar harcanan emeklerin zayi olmaması adına, burada ki arkadaşlarımdan ricam, hassasiyetle görevlerini ifa etmeleri ve yaşanabilecek olumsuzlukları önceden tespit edip tedbirlerini almalarını istiyorum. Bu işi yüzümüzün akıyla sürdürmek durumundayız. Denizi geçip derede boğulmayalım" şeklinde konuştu.
Vali Dr. Ahmet Cengiz, kamp alanı temaslarının ardından Midyat`tan ayrıldı.

MİDYAT ÇADIR KENT
Mor Abraham Manastırı arkasında, 340 dönüm arazi üzerinde kurulan kamp alanında; Sağlık Ocağı, 2 sondaj kuyusu, duşluklar, tuvaletler, çamaşırhane, bulaşıkhane, 3 adet alış-veriş merkezi, muhtar odası, TV izleme salonu, güvelik önemleri için karakol ve nöbetçi kulübeleri, kadın ve erkek mescitleri bulunuyor. 300 sığınmacının yerleştiği çadır kentte güvenlik önlemleri üst seviyede bulunurken, olası bir olumsuzluğa karşı itfaiye aracı ve ambulans hazır durumda bekletiliyor.

Gayri Resmi alınan Bilgiye göre Kampta 6000 Müslüman ve 4000`i  Suriyeli Süryaniler olmak üzere  ilk etapta 10.000 Kişinin barındıralacağı ve Daha sonra ise ihtiyaca göre daha fazla mültecinin Barınabileceği bilgisine ulaşıldı.


ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI/MARDİN

 


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88