MİDYAT PTT`SİNİN MEMURLUK YAPILMASI TEPKİ YARATTI

Mardin ili`ne bağlı Midyat ilçesinde bulunan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)Şubesi , Merkez Müdürlüğü son yapılanmayla 4 memur normu olmasına rağmen memurluk yapıldı. Süryani ve Yezidilerin de bulunduğu ve nüfusun daha yoğun olduğu Midyat kesimindeki vat

Polisiye Haberler 21.12.2013 14:59:57 0
MİDYAT PTT`SİNİN MEMURLUK YAPILMASI TEPKİ YARATTI

Mardin ili`ne bağlı Midyat ilçesinde bulunan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)Şubesi , Merkez Müdürlüğü son yapılanmayla 4 memur normu olmasına rağmen memurluk yapıldı. Süryani ve Yezidilerin de bulunduğu ve nüfusun daha yoğun olduğu Midyat kesimindeki vatandaşlar mağdur edildi.

Son yıllarda Turizm merkezi haline gelen ve Adeta film Platosu olarak Sinema ve Televizyon Dizilerinin çekildiği Mardin ili Miyat ilçesinde bulunan PTT Şubesinin Norm kadrosu 4 olmasına rağmen Memurluk yapılmasına Midyatlı vatandaşlar atarafından büyük yepki yağıyor.

Midyat ilçesinde bulunan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) , Merkez Müdürlüğü son yapılanmayla 4 memur normu olmasına rağmen memurluk yapıldı. Süryani ve Yezidilerin de bulunduğu ve  nüfusun daha yoğun olduğu Midyat kesimindeki vatandaşlar mağdur ediliyor.

Mevzuatta 2 memur normu bulunan işletmelerin şube şefliği olması gerekirken 4 normu bulunan Midyat şubesi, memurluk yapıldı. Bir özel kargo şirketi ve bir bankanın bulunduğu Midyat kesimindeki PTT Müdürlüğü’ nün şubeye çevrilmesi, tarihi ve kültürel turizmi de olumsuz etkiliyor. Öte yandan 6 özel bankanın ve özel kargo şirketlerinin olduğu Estel kesiminde ise 3 memur normu bulunuyor. Bir çok işlemin yapılamadığı Midyat kesimindeki vatandaşlar yaklaşık 4 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Asker havale onay işlemi, interaktif posta çeki, büyük meblaa para ödemeleri, döviz ödemeleri, güncelleme, PTT kart işlemlerinin yapılmadığı Midyat kesiminde mağdur olan vatandaşlar idareci olmadığı için zaman ve maddi zarar yaşarken ayrıca bütün bu işlemler için yaklaşık 4 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Tarih boyunca kentte 2 müdürlük olarak hizmet veren PTT,  dinler ve diller kenti olarak adlandırılan Midyat’ a bulunan müdürlüğün kaldırılması, Estel kesimindeki müdürlükte de yoğunluğa neden oluyor. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen vatandaşlar Midyat kesiminde bulunan PTT’ nin şube şefliği yapılmasını istiyor. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MİDYAT


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00