MİDYAT SURİYE KAMPINDA ÇADIR OKUL AÇILDI

Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle ülkemize sığınan ve geçici koruma altında bulunan Suriye vatandaşlarına yönelik yürütülen Eğitim-öğretim hizmetleri kapsamında, ilçemizde kurulu bulunan Konaklama Tesisindeki okul açma çalışmaları tamamlanarak

Gündem 18.12.2013 19:16:01 0
MİDYAT SURİYE KAMPINDA ÇADIR OKUL AÇILDI

Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle ülkemize sığınan ve geçici koruma altında bulunan Suriye vatandaşlarına yönelik yürütülen Eğitim-öğretim hizmetleri kapsamında, ilçemizde kurulu bulunan Konaklama Tesisindeki okul açma çalışmaları tamamlanarak çadır okul hizmete girdi.

İlk, Orta ve Lise düzeyinde yaklaşık 1100 öğrencinin öğrenim göreceği okul için 13 sosyal çadır ayrılarak, tüm donatım malzemesi ile kırtasiye ve kitap ihtiyacı giderilerek fiilen eğitim-öğretim hizmeti suriyeli çocuklara verilmeye başlandı.

        Kampta ikamet eden 59 öğretmenin gönüllü olarak görevaldığı okulun Müdürü ile 2 Müdür yardımcısı Midyat Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen Müdür gözetimi ve yönetiminde çalışmalarını yürütecek..

        Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde Suriye Ulusal  Koalisyonu Yüksek Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan ve temel yaşam becerileri, moral eğitimi, genel kültür, sosyal beceriler gibi konuların yoğunluklu olarak işleneceği müfredat programında en önemli amaç; öğrencilere,  ülkelerinde ayrı kaldıkları süre içerisinde devam edemedikleri eğitimlerini öncelikle telafi etmek ve görecekleri eğitimle ilgili uluslararası  geçerliliği olan belge sahibi olmalarını sağlamaya yönelik eğitim verilecek.

        Okulun açılışı etkinliklerine katılarak hayırlı olması dileklerinde bulunan Midyat Kaymakamı  Oğuzhan BİNGÖL, okul idarecileri ve öğretmenlerine hitaben  yaptığı konuşmada; ``misafirlerimiz  olarak  tesisimize  geldiğiniz  19 Mayıs 2013 tarihinden bu yana temel felsefemiz, ülkemizin de en üst düzeyde dile getirmiş olduğu kardeşlik duyguları içerisinde sizleri en iyi şekilde ağırlamak olmuştur. Güvenlik, sağlık ve barınma ile birlikte  en büyük hedeflerimizden biri de  çocuklarınıza iyi bir eğitim olanağı  sağlamaktı. Bu kapsamda öncelikle 986 kursiyerin  devam ettiği 12  kurs açılmış ve  iki ayı aşkın süredir kurslar  başarıyla eğitim  faaliyetlerini   sürdürmektedir. Gerek kursların ve gerekse de okulun  açılabilmesi için donatım, kırtasiye ve diğer materyallerin temini  konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamıştır’   dedi.

             Öğretim yılı sonunda en başarılı öğretmen ve öğrencileri ödüllendireceklerini de dile ggetiren  Midyat Kaymakamı BİNGÖL, en büyük arzusunun burada iyi bir eğitim verilerek, yetişecek çocukların, Suriye’nin gelecekteki yöneticileri haline gelmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MİDYAT


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00