Midyat Zabıtasından Yeni Yıl Denetimleri

Mardin'de, Midyat İlçe Belediyesi zabıta ekiplerince, yıl içinde rutin olarak yaptığı gıda işletmeleri denetimlerini yeni yıl öncesi sıklaştırdı.

Mardin 28.12.2022 19:23:00 0
Midyat Zabıtasından Yeni Yıl Denetimleri

 

Mardin'de, Midyat İlçe Belediyesi zabıta ekiplerince, yıl içinde rutin olarak yaptığı gıda işletmeleri denetimlerini yeni yıl öncesi sıklaştırdı.

Midyat Belediyesi Zabıta ekipleri yeni yıl öncesi ilçe genelinde denetimlerini arttırdı.

Zabıta ekipleri yaklaşan yılbaşı öncesi alkol satışı yapılan yerlerde kaçak içki denetimi, zincir marketlerde raf etiket fiyatı ve kasa fiyatları konusunda denetim yaptı.

Denetimlerde, alkol şişelerinin bandrolleri ve son kullanma tarihleri kontrol edildi.

Denetimlerde kaçak içkiye rastlanmaz iken, alkol satışı yapan mekan sahipleri sahte içki konusunda uyarıldı.

Ayrıca vatandaşın sağlığını korumak amacıyla gıda sektörüne, başta vatandaşların yoğun olarak kullanıldığı marketler, kasap, manav, kuruyemiş dükkanları, fırın, pastane ve marketlerde hijyen belgesi, iş yeri açma belgesi, bone-önlük kullanımı ve genel kılık kıyafet kriterlerine uyulup uyulmadığına yönelik ilçe genelinde denetimlerini yaptı.

Midyat Belediyesi Zabıta Amiri Barış Özsunar, Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin'in talimatlarıyla, yeni yıl öncesi sıklaştırdıklarını söyledi.

Özsunar şöyle konuştu. “yaklaşın yeni yıl nedeni ile ilçemiz genelinde faaliyet sürdüren otel, restoran, cafe, eğlence merkezlerinde ve tedarik sağlayan bütün marketlerde yapmış olduğumuz denetimlerde otellerin mutfakları, restoranları, otellerde kullanılan son kullanma tarihleri, hijyen ve temizlik kurallarına riayet edilip edilmediği Belediyemiz zabıta Müdürlüğü yetkililerince yerinde denetimler yapılmıştır. Bu kapsamda ilçemizde şu ana kadar olumsuzluk yoktur. Halkımızın huzur ve sağlığı için denetimlerimiz devam edecektir.” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


Anahtar Kelimeler: Midyat Zabıtasından Denetimleri
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19