MİDYAT`A YENİ NİKAH SALONU

Midyat Belediyesi'nin kamulaştırdığı eski bina restorasyonun ardından Nikâh Salonu olarak hizmet verecek. Kentteki tek nikâh salonuyla talebi karşılamakta zorlanan Midyat Belediyesi, yöresel mimariye uygun yeni bir nikâh evi inşa ediyor.

Polisiye Haberler 27.06.2013 08:15:45 0
MİDYAT`A  YENİ NİKAH SALONU

Midyat Belediyesi’nin kamulaştırdığı eski bina restorasyonun ardından Nikâh Salonu olarak hizmet verecek.  Kentteki tek nikâh salonuyla talebi karşılamakta zorlanan Midyat Belediyesi, yöresel mimariye uygun yeni bir nikâh evi inşa ediyor.

 Nikah salonu yapım çalışmaları hakkında bilgi  veren Midyat ilçesinin başarılı Belediye Başkanı   Şehmus Nasıroğlu, kamulaştırdıkları binada yaptırdıkları nikah salonunun, kısa bir süre içerisinde tamamlanarak Midyatlıların hizmetine sunulacağını söyledi.

       Ulu Cami Mahallesi 1’nci Cadde Şeyh Kamer Sokağı karşısında bulunan tarihi evi restore ederek nikah salonuna dönüştüreceklerini açıklayan Başkan Nasıroğlu, nikah evinin, geleneksel mimari tarzıyla çok özel bir atmosferde çiftlere hizmet vereceğini söyledi.

       Midyat’ta nikah salonu ihtiyacının bulunduğunu ve belediyenin şuana kadar nikâh taleplerini belediye binasının içerisinde kıydıklarını belirten Başkan Nasıroğlu, proje tamamlandığında özellikle yaz dönemlerinde nikah salonunda yaşanan izdihamların ortadan kalkacağını ifade etti.

    Nikah kıymak için gelen vatandaşların mevcut yerin darlığından dolayı sıkıntı çektiklerini ve bu sebeple üzüntü duyduğunu anlatan Nasıroğlu, Vatandaşların ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek hizmetlerimize devam ediyoruz. Projemiz hazırlandı, yaklaşık maliyeti ortaya çıktı.İnşa edilen nikah salonu modern yapısı ve farklı özellikleriyle Midyat halkına en kısa zamanda hizmet verecek.Açacağımız nikah salonuyla Midyat’ta mutlu ve huzurlu ailelerin kurulmasında, ilk adımların atılmasında katkılarımızdan dolayı çok mutluyum dedi.

     Midyat Belediyesi’nin kendi projesi olan nikah salonunun tamamlanması ve hizmete girmesini dört gözle beklediklerini açıklayan Nasıroğlu, Kültürümüzde evlenmek anne ve babaların evlatlarının evlenmelerini görmek en mutlu günleri arasında gelir. Cenabı Allah’ta evlenen kişilerin arasındaki sevgiyi de kendi varlığının ispatı olarak gösteriyor. Bu kadar önemli bir müessesenin yapılacağı yerin de çok önemli olacağı düşüncesi ile bu binamızı yapma kararını aldık diye konuştu.

     Midyat Belediyesi olarak insan temelli sosyal belediyecilik anlayışını benimsediklerini kaydeden Başkan Nasıroğlu    ``Midyat’ın, özlediği hizmetlerle, gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projeler ile daha yaşanabilir modern bir kent haline getiriyoruz. Yaptığımız her şey işte insanların mutluluğunu, insanların memnun etmeyi düşünüyoruz. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdan sadece biri olan bu nikah salonu ile nikah memurluğu belediyedeki küçük bürodan, daha büyük ve modern bir salona kavuşacak. Yeni nikah salonunda evlenecek çiftler ve konukları için her şeyi düşündük ``dedi.  

    

ABDULLAH ORTAÇ-(AHA)MARDİN-MİDYAT


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90