Midyat'ta Askeri Gazino, Yıkılıp Park Alanı Yapılacak

Mardin’in Midyat ilçesinde 70 yıllık eski askeri gazino binası, yeşil alan ve park olacak

Resmi İlan 13.08.2022 19:45:00 0
Midyat

Mardin’in Midyat ilçesinde 70 yıllık eski askeri gazino binası, yeşil alan ve park olacak

 

Midyat Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan, birçok yerli ve yabancı turistin ise uğrak mekanı olacak, atıl durumda bulunan 70 yıllık eski askeri gazino binasının yıkımına başlandı.

Yunus Emre Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan ve son yıllarda atıl vaziyette duran askeri gazinonun yıkılarak yerine park ve yeşil alan yapılacak.

Belediye ekipler tarafından yıkımı kontrollü şekilde devam eden askeri gazinosu binası önünde açıklamada bulunan Belediye Başkanı Veysi Şahin,  İlçe merkezinde bulunan ve kullanım ömrünü tamamlamış olduğu halde şehrin orta yerinde beton yığını olarak bulunan askeri gazino yıktırarak ilçeye yeşil alan olarak kazandırıllacağını söyledi.

Başkan Şahin şöyle konuştu: “Sizlerin de bildiği gibi, 31 Mart yerel seçimlerden sonra gelen ekip arkadaşlarımla beraber Çevre Ve Şehircilik Bakanlığıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde Milli Savunma Bakanlığı'na ait askeri garnizonu da belediye devralmış bulunmaktayız. Sizlerin de bildiği gibi bu bina en az 70 yıllık. Bu binanın geçmişine araştırdık ve çok eski tarihlerde burası Midyat Belediyesine ait olduğunu tespit ettik. Daha sonra Milli Savunma Bakanlığına devredildi. Biz göreve geldikten sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve gerekse Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde burayı halka açık sosyal tesis ve yeşil alan olan olması için planladık. Daha önceki imar planında ticari alan olarak belirtmiştir. Bizim yönetimdeki arkadaşlarla beraber yaptığımız istişareler sonucu buranın halka açılması, tekrar eski sivil hüvviyetine kavuşması açısından çok önem arz edeceğini söyledik. Midyat kent merkezinde bulunan ve son yıllarda atıl vaziyette duran askeri gazinonun yıkılarak yerine park ve yeşil alan yapacağız. ” Dedi.

Başkan Şahin, “Bizlerden desteğini esirgemeyen ve bu konuyla yakından ilgilenen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Bakanımıza, milletvekillerimize, valimize, il başkanımıza ve ilçe teşkilatımıza şahsım ve Midyatlı hemşehrilerim adına şükranlarımı sunarım. Özellikle belediye personelimiz, Belediye başkan yardımcılarımız, belediye meclis üyelerimiz, velhasıl işçisinden memuruna kadar emek veren bütün belediye personeline tekrar şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun var olun” diye konuştu.

Başkan Şahin, bu son olmayacağını bunların devamı da geleceğini kaydetti.

Belediye Başkan yardımcıları Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz, özel kalem Müdürü Halil Polat, Birim müdürleri, Belediye personeli ile vatandaşlar katıldı. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİ/MİDYAT


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33