MİDYAT`TA İLERİ, SOBA ZEHİRLENMESİNE KARŞI UYARDI

Midyat Belediye'si İtfaiye Müdürü ve Ekipler Amiri Edip İleri, yaptığı açıklamada vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

Polisiye Haberler 5.01.2014 22:54:02 0
MİDYAT`TA İLERİ, SOBA ZEHİRLENMESİNE KARŞI UYARDI

Midyat Belediye’si İtfaiye Müdürü ve Ekipler Amiri Edip İleri, yaptığı açıklamada vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

   Karbonmonoksit gazının doğal gaz, gaz yağı, benzin, tüp gazı, kömür ve odun gibi yapısında karbon bulunan yakıtların yanması veya tam olarak yanmaması sonucunda oluştuğuna dikkat çeken İleri, "Karbonmonoksit zehirli bir gazdır. Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeni ile fark edilmemektedir. Bunun için soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olmalıyız" dedi.

   İtfaiye Amiri İleri, aşırı doldurulan sobanın, duman yolunu daraltacağını belirterek, "Soba içerisinde düzensiz ısı oluşur. Baca çekişi zayıflar. Bu nedenle sobanın aşırı doldurulmaması çok önemlidir. Sönmekte olan sobaya asla tutuşması güç yakıtlar konulmaması gerekiyor. Yakıt yavaş yavaş ilave edilmelidir. Yatmadan önce kesinlikle sobaya yakıt atılmamalıdır. Soba tutuşturulurken yakıtın üstten yanması sağlanmalıdır. Soba borularının birleşmesinde hava ve baca gazı sızdırmazlığı sağlanmalıdır. Sobanın bulunduğu yer sürekli havalandırılmalıdır." diye konuştu.

   Bacaların standartlara uygun ve yalıtımlı olmasının hayati önem taşıdığını söyleyen İleri, “Bacalar düzenli olarak temizlenmelidir. Dumanın geri tepmesini önlemek için, bacaların en üst noktasının, çatının en üst noktasından 1 m yüksekte olması sağlanmalı ve baca şapkası mutlaka takılmalıdır. Bacalar yılda en az bir kez, kış sezonu öncesi temizlenmelidir.”şeklinde soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19