Midyat'ta 'Lütfen Yayalara Yol Verelim' etkinliği düzenlendi

Mardin'in Midyat ilçesinde Kocatepe İlkokul öğrencilerinin katıldığı "Lütfen Yayalara Yol Verelim" etkinliğinde trafik kurallarına dikkat çekildi.

Mardin 18.02.2024 22:28:00 0
Midyat

Mardin'in Midyat ilçesinde Kocatepe İlkokul öğrencilerinin katıldığı "Lütfen Yayalara Yol Verelim" etkinliğinde trafik kurallarına dikkat çekildi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi kapsamında; Kocatepe İlkokulu öğrencileri hafta sonu katıldıkları "Lütfen Yayalara Yol Verelim" etkinliğinde trafik kurallarına dikkat çektiler. Öğrenciler Öğretmenleri İbrahim İşler eşliğinde Cumhuriyet Bulvarı boyunca pankart taşıyarak trafik kurallarına uyulması konusunda yazılı dövizler taşıdı.

 

Etkinliğin ardından, öğrencilere Belediye Başkanı Veysi Şahin ve esnaf öğrencilere çeşitli ikramlar bulunuldu.

 

Kocatepe İlkokulu Öğretmeni İbrahim İşler, sürücülerden yaya geçitlerinden geçerken yayalara yol vermelerini bu konuda daha hassas davranmalarını istedi.

 

Projenin yıl boyunca sürdüğü kaydeden İşler, “Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi kapsamında yürütülen bir çalışma. Halk Eğitim Merkezi (HEM)’de kurs açtık. 4’ünü ve 5’inci sınıf öğrencilerimiz ile beraberiz. Daha temiz bir çevre, daha sağlıklı ve mutlu bir ortam için her hafta bir konu işliyoruz. Geçen hafta izmaritlerin yere atılmaması için bir afiş hazırladık. Esnafımız çok memnun oldu. Birçok esnafımız şunu dedi. Bizler sigara kullanmıyoruz ama her gün kapımızın önünü süpürüyoruz, temizlemek zorunda kalıyoruz. İzmaritler parke taşları arasında çıkmıyor, çıkarması çok zor oluyor. Bugünde yayalara öncelik verilmesi gerekliliği ile ilgili afişimiz var. Sağ olsunlar Trafik Polislerimiz’ de bize yardımcı oldu. Birçok vatandaşımızda bunu gördü takdir etti. Kimi çeşitli ikramlarda bulundu. En azından kendimizde bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Dileğimiz her kesin bunu görmesi ve kurallara uymasıdır.” Şeklinde konuştu.

 

Bu konu ile ilgili insanları bilinçlendirmek için çalıştıklarını ifade eden öğrenciler ise duygularını şöyle ifade ettiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT

HABER;SELAHATTİN EROL


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19