MİGRENDEN KURTARAN YÖNTEM

Halk arasında yarım baş ağrısı diye bilinen ve soğuk bir terleme ile birlikte gelip, başın ve yüzün yarısını kaplayan özel bir baş ağrısı olan migren, tehlikesiz ve basit bir yöntemle yok edilebiliyor.

Sağlık 13.10.2015 11:57:20 0
MİGRENDEN KURTARAN YÖNTEM
Halk arasında yarım baş ağrısı diye bilinen ve soğuk bir terleme ile birlikte gelip, başın ve yüzün yarısını kaplayan özel bir baş ağrısı olan migren, tehlikesiz ve basit bir yöntemle yok edilebiliyor.

Lokman Hekim Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Dr. Ali Yakut, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen migren için daha çok yurt dışında kullanılan “sfenopalatin ganglion blokajı” yönteminin artık Türkiye’de de hastaya zarar vermeden burundan tatbik edildiğini aktardı. Doktor Yakut, bu yöntemin uygulandığı hastaların, yüzde 80 oranında dayanılmaz migren ağrılarından kurtulabildiğini belirtirken, koruyucu etkinin yaklaşık bir yıl boyunca devam etiğine vurgu yaptı. Yakut, tedavinin tekrarlanması durumunda koruyucu etkinin devam edeceğini dile getirdi.

Sfenopalatin ganglion blokajı yöntemini, bir hafta boyunca yarım saatlik seanslarla burundan ilaç vererek uyguladıklarını kaydeden Ali Yakut, “Her iki burun deliğine bir kılavuz tel aracılığı ile girilerek verilen analjezik madde, beyinde migren ağrılarına neden olan bölüme ulaşıyor ve bir yıl boyunca yüzde 80 civarında başarı sağlanıyor. Ayrıca bu yöntemin, alerji dışında hiçbir riski de bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

YÖNTEMİN AVANTAJLARI

lokman Hekim doktoru Yakut, yöntemi özellikle hamilelere ve ağrı kesici kullanamayan diğer hastalara önerirken, tedavinin avantajlarını, “Yüksek bir etkinliğe sahip olması, yan etkisinin olmaması, kısa süreli bir tedavi olması, uzun süreli her gün ilaç kullanma durumunun ortadan kalkması ve gebelerle emziren kişilerde de uygulanabilmesi” olarak sıraladı.

KADINLARDA DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Migrenin başlamasına sebeplerine ilişkin de bilgi veren Lokman Hekim doktoru Ali Yakut, şunları kaydetti:

“Migrenin sebepleri stres, hormonal değişiklikler, diyet faktörleri, uyku düzeni, iklimsel değişiklikler ve kişisel bazı alışkanlıklardır. Migren, kadınlarda erkeklerden daha sıktır. Kadınlarda yüzde 18.6 ve erkeklerde yüzde 6.5 oranında görülmektedir. Yapılan çalışmalarda bir hekim tarafından tanı konulmamış migren hastası oranının kadın hastalarda yüzde 59'a, erkeklerde ise yüzde 70'e ulaştığı gözlenmiştir. Birçok kişide ağrı ve diğer semptomlar o kadar şiddetlidir ki, sadece karanlık bir odada yatıp uyumak isterler. Bu da günlük yaşantıyı aksatır.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Anahtar Kelimeler: MİGRENDEN KURTARAN YÖNTEM
25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35