MİLLETVEKİLİ CENGİZ DEMİRKAYA`DAN 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

Ak Parti Mardin Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Cengiz Demirkaya 2018?2019 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mardin 14.09.2018 21:13:14 0
MİLLETVEKİLİ CENGİZ DEMİRKAYA`DAN 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI  AÇILIŞ MESAJI

Ak Parti Mardin Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Cengiz Demirkaya 2018–2019 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Demirkaya yayınladığı mesajında şunları dile getirdi;

 

2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla; yüreği okulla ilk kez buluşma heyecanıyla çarpan minik yavrularımız, okuluna özlemle kavuşmayı bekleyen sevgili çocuklarımız, anne babaları ile onurlu mesleği seçerek ülkemizin her köşesinde bu mukaddes görevi ifa eden değerli öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizle yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

 

Mensubu olduğumuz dinimizin ilk “Oku” emriyle başlaması ve yazı malzemesi olan kalemle öğretmeye dikkat çeken ifadelerle vahyolunması, adeta İslam toplumlarına önlerinde duran yegâne problemin “okumak” olduğu ve bu problemin çözülmeden hiçbir problemin çözülemeyeceği fikrini vermektedir. Bunun içindir ki eğitim ve öğretim davası insan olma, millet olma davasıdır. “İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır.” diyen Yunus’u, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen Hz. Ali’nin sözleri eğitim-öğretime verilen önemi göstermektedir.

 

Diğer yönden toplumların kalkınması rahat ve huzura kavuşmalarının tek yolu bireylerinin iyi bir eğitim almasından geçmektedir. Bu da çağdaş eğitim ile mümkündür. Hükümet olarak çağdaş eğitimi yakalamak için öğrencilerimizin okul öncesinden, üniversiteye kadar çağın gereklerine uygun eğitim almaları, teknolojik imkânları en yüksek seviyede kullanmaları ve eğitim fırsatlarından aynı derecede faydalanmaları için en büyük bütçeyi eğitime ayırdık. Büyük eğitim atılımları gerçekleştirdik. En değerli yatırımın eğitime ve insana yapılan yatırım olduğunu biliyoruz. Bu anlayış içinde geleceğe yön verecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Gayemiz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan, okuyan, araştıran, geleceğe dair hedef ve iddiaları olan, ülkesini ve milletini seven nitelikli bir nesil yetiştirmektir. Bu gayemizi başarmak için kararlıyız, emin adımlarla hedeflerimize doğru ilerliyoruz.

 

Bu vesile ile öğretmenlerimize, çocuklarımızın yetiştirilmesindeki büyük fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Vefat eden eğitimcilerimizi de saygı, rahmet ve minnetle anarken, hasta öğretmen ve eğitimcilerimize de acil şifalar diliyorum.

           

2018–2019 eğitim-öğretim yılının tüm ülkemizle birlikte, Mardin ilimizdeki öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor, şimdiden emeği geçen ve geçecek olan eğitim gönüllülerine şükranlarımı sunuyorum.

Erkekler, Kızlar tüm öğrenciler, tüm gençler

HAYDİ OKULA!''dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04