Milletvekili Toğrul,Gaziantep`te yaşanan elektrik kesintilerii TBMM`ye Taşıdı

HDP Gaziantep Mv. TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut TOĞRUL,Gaziantep ilinde yaşanan elektrik kesintileri konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından cevaplandırılmak üzere Meclise soru önergesi verdi.

18.12.2018 12:09:30 0
Milletvekili Toğrul,Gaziantep`te yaşanan elektrik kesintilerii   TBMM`ye Taşıdı

HDP Gaziantep Mv. TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut  TOĞRUL,Gaziantep ilinde yaşanan elektrik kesintileri konusunda  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Fatih Dönmez tarafından cevaplandırılmak üzere   Meclise soru önergesi verdi.

 

HDP Gaziantep Mv. TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut TOĞRUL, TBMM'ye erdiği soru önergesinde;  Gaziantep’in birçok bölgesinde her gün elektrik kesintileri meydana gelmektedir.  Elektrik kesintileri kent yaşamını  olumsuz etkilemektedir. TOĞRUL, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Fatih Dönmez tarafından cevaplandırılması üzerine  Meclise soru önergesi verdi. Başlıca sorunlar şunlardır: 

 

  1. Gaziantep metropol bir il olmasına rağmen 2018 yıllında hala elektrik sıkıntısı yaşanıyor olmasının nedeni nedir? 2018 Yılı içerisinde Gaziantep’te kaç defa elektrik kesintisi meydana gelmiştir?  2018 Yılı içerisinde Gaziantep genelinde meydana gelen elektrik kesintilerinin ilçelere göre dağılımı nedir? Kesintiler ne sıklıkta yaşanmaktadır?
  2. Elektrik kesintileri konusunda sanayicinin, esnafın ve çiftçinin yaşamış olduğu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir? Vatandaşın, üreticinin, esnafın, sanayicinin ve çiftçinin kesintilerden dolayı kaybı ne kadardır? Bu kayıplardan ne kadarı karşılanmıştır?
  3. Sürekli yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı elektrikli ev aletleri yanan Gazianteplilerin mağduriyetlerinin karşılanmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır? 2018 yıllı içerisinde mağduriyeti karşılanan vatandaş sayısı kaçtır?
  4. Gaziantep’te yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı açılan dava sayısı kaçtır? Açılan davalar nasıl sonuçlanmıştır?
  5. Elektrik Dağıtım hizmetinin özelleştirilmesinden sonra Gaziantep ve ilçelerine yönelik, elektrik dağıtım şebekesinin güçlendirilmesi için ilgili firma ne kadar yatırım yapmıştır?
  6. Gaziantep’teki elektrik dağıtım ve iletim hatlarının yüzde kaçı yer altına alınmıştır?
  7. Yetkililerin kesintilerle ilgili bir açıklama yapmamasının nedeni nedir?
  8. Gaziantepli vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına AKP Hükümeti olarak somut adım atacak mısınız?''Diye sordu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00