MİLLETVEKİLİ DOĞAN BEKİN MARDİN ÇEVRE YOLU İLE ÖLÜMCÜL TRAFİK KAZALARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Doğan Bekin ,Mardin ilinde şehirlerarası yol olarak kullanılan Vali Ozan Caddesinde sıkla meydana gelen kazalar ile Mardin ilinin ihtiyacı olan çevre yolunun yapılmasına yönelik yazılı soru önergesini TBMM'ye sundu

Ankara 24.07.2024 15:35:00 0
MİLLETVEKİLİ  DOĞAN BEKİN MARDİN ÇEVRE  YOLU İLE ÖLÜMCÜL TRAFİK KAZALARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin  TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Mardin ilinde şehirlerarası yol olarak kullanılan Vali Ozan Caddesinde sıkla meydana gelen kazalar ile Mardin ilinin ihtiyacı olan çevre yolunun yapılmasına yönelik soru önergesi vererek ,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemi ile soru önergesi verdi.

 

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin'in,TBMM Başkanlığına hitaben verdiği soru önergesi şöyle:

 

 

                                                                                             TÜRKİYE MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir  Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını  arz ederim.24.07.2024

 

 

                                                                                                                                                                                                   DOĞAN BEKİN

                                                                                                                                                                                              İstanbul Milletvekili

 

Mardin ilimizin   Vali  Ozan  caddesinde sık sık ölümlü kazalar meydana gelmektedir. Gerek merkezden gelen araçlar,gerek se şehirlerarası yol olarak kullanılan bu caddeye Mardinli vatandaşlar tarafından yaşanan kazalar nedeniyle ''Ölüm Yolu'' adı verilmiştir.Vali  Ozan caddesinde bugüne kadar  her hangi bir çevre yolu çalışması yapılmamıştır .Ülkemizdeki Büyük şehirlerin hemen hemen tamamında çevre yolları bulunurken, Büyükşehir olmasına rağmen Mardin ilimize şimdiye kadar çevre yolu çalışması yapılmadığına ilişkin bilgiler geldiği Vali Ozan caddesinde vatandaşlar karşıdan, karşıya geçerken dahi tedirgin olmakta ve can güvenliklerinin olmadığını ifade etmektedirler.

 

Bu Bilgiler doğrultusunda;

 

1-Mardin ilimizin Vali Ozan   caddesinde meydana gelen meydana gelen kazalara ilişkin almış olduğunuz  önlemler var mıdır? Varsa bu önlemler nelerdir?

2-Şayet bugüne kadar her hangi bir önlem alınmadı ise kazalara sebebiyet veren Vali Ozan Caddesi için hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz?

3-Mardin ilimize Çevre yolu yapılmasına ilişkin yapılan ya da yapılması planlanan bir proje  çalışmanız var mıdır?

4-Şayet Mardin Çevre Yolu ile ilgili bir proje var ise bu projeye ne zaman başlanacaktır?

5-Proje çalışmaları için ayrılan bir bütçe var mıdır?

6-Mardin Çevre Yolu yapılabilmesi için daha ne kadar vatandaşımız trafik kazalarına kurban gitmesi gerekir?''Diye sordu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor