MİLLETVEKİLİ GERGERLİOĞLU:'DIŞİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI MİLLETİN MECLİSİNE DARBE YAPTI'

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dışişleri Komisyonu Başkanının milletin meclisine darbe yaptığını söyledi.

Ankara 25.07.2024 14:36:00 0
MİLLETVEKİLİ GERGERLİOĞLU:

Dışişleri Komisyon toplantısında,  meclis tarihinde bir ilk olan skandal yaşandı. Dışişleri Komisyon Başkanı, komisyon toplantısından 3 milletvekilini dışarı çıkarttı. Dışarı çıkarılan vekiller adına konuşan DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dışişleri Komisyonu Başkanının milletin meclisine darbe yaptığını söyledi.

Duvarda “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazıyor ama milletvekilleri dışarı çıkarılıyor

Meclis tarihinde ilk defa böyle bir skandala imza atıldığını belirten Gergerlioğlu, “Biz gizli oturumlara da katıldık. Herkes biliyor. Genel kurulda gizli oturumlara tüm milletvekilleri katıldı, katılıyor. Ancak burada komisyonda bir iç tüzük maddesi ileri sürülerek Komisyon Başkanı komisyondan çıkmamızı istedi. Biz bu komisyonda kalabilirdik. Bürokratları tuttu, milletvekillerinin dışarı çıkmasını istedi ve bu Meclis’in duvarında “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazıyor. Yazıklar olsun. Düşünün biz milletvekili olarak buraya gelmişiz. Milleti temsil ediyoruz. Milletvekiliyiz ve bir komisyondan uyduruk bir iç tüzük maddesi kararıyla çıkarılıyoruz. Orada başkan milletvekilini içeride tutabilir. İnisiyatif kullanarak bürokratın tutulduğu yerde milletvekili dışarı atılmaya çalışıyor. Anayasa ilkeleri apaçık ortada. Bugün meclis Dışişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti MHP milletvekilleri bu komisyon kararına destek vererek bir skandala imza attı.” ifadelerini kullandı.

Komisyondan milletvekili çıkarmak büyük skandaldır

AK Parti ve MHP vekillerinin hiçbirinin bundan sonra kürsüde “Gazi Meclis” demeye haklarının olmadığını ifade eden Gergerlioğlu, “Bu milletin meclisinde bu skandal da yaşandı. Komisyondan milletvekili çıkartıldı. Bu nasıl bir skandaldır? Genel kurulda gizli oturuma katılabilirken burada katılmamız istenmedi. Öncesinde yazı da beyan edilmedi. Yarım saat kadar gecikildi. 3 milletvekili olarak oturduğumuzu görünce Sayın Hakan Fidan yarım saat gecikmeyle geldi. Kulisle anlaşılan konuştular. “Ne yapalım? Ne edelim? Bu milletvekillerini dışarı çıkarmak için nasıl bir taktiğe başvuralım?” kurguları yapıldı. Meclis başkanı Sayın Numan Kurtuluş'a da buradan sesleniyorum. Bu skandala nasıl izin veriyorsunuz? Komisyon başkanlıklarının yönetimi sizin yetkinizdedir. Böylesi bir rezalete nasıl imkan veriyorsunuz? Sadece Meclis Başkanı’na değil tüm milletimize de soruyoruz. Tüm milletimizi de haberdar ediyorum. 85 milyonun da haberi olsun. Böylesi bir rezalet yaşandı. Milletin burada temsili engellendi. Ben Kocaeli milletvekiliyim diğer arkadaşlarda milletvekili ve 85 milyonun vekiliyiz biz. İlimizin vekili değiliz. Partimizin vekili değiliz. Seçmenimizin vekili değiliz. 85 milyonun vekiliyiz. Biz komisyon toplantısında nasıl olamayız? Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen nasıl milletvekiline dışarı çık diyebilirsin?” şeklinde konuştu.

“Dışişleri Komisyonu Başkanı milletin meclisine darbe yaptı!”

Komisyon toplantısından çıkarılmalarının milletin meclisine yapılmış bir darbe olduğunu söyleyen Gergerlioğlu,  “Şu anda Dışişleri Komisyonu Başkanı bu milletin meclisine bir darbe yapmıştır. 15 Temmuz'da bir darbe yapıldığını söyleyenler bugün bu Meclis’in komisyonuna, bu meclise, milletvekillerine, millete bir darbe yapmıştır. Bu darbeden başka hiçbir şey değildir.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor