Milletvekili Şahkullubey`den``Kadir Gecesi``Mesajı

Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkullubey``Kadir Gecesi``nedeniyle bir Mesaj yayınladı.

Polisiye Haberler 3.08.2013 09:41:27 0
Milletvekili Şahkullubey`den``Kadir Gecesi``Mesajı

Mardin Milletvekili Gönül Bekin  Şahkullubey``Kadir Gecesi``nedeniyle bir Mesaj yayınladı.Mardin Milletvekili Şahkullubey Mesajında:``Kadir Gecesinin Kur’ân’ın aydınlığından istifademiz için vesile olması temennisi ile milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik eder, bu gece yapılacak ibadet ve duaların insanlığın mutluluk ve saadetine vesile olmasını Cenâb-ı Hakk’tan niyaz ederim``dedi.

Mardin Milletvekili Şahkullubey`in Mesajı şöyle:

Kadir Geceniz mübarek olsun.Kadir Gecesi mesajım;

``Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan bağışlanma ayı olan Ramazan ayının 27. gecesinde Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen bu geceye kavuşmanın huzur ve heyecanı içindeyiz.

Kadir gecesi Allah’ın insanlığa verdiği en büyük nimet olan Kur’ân’ın yeryüzüne inmeye başladığı gece olması hasebiyle müminler için çok özel bir gecedir. Kitabımız Kur’an-ı Kerim biz insanlara; Allah’a ibadet etmeyi, iyilikte yarışmayı, kötülükten uzak durmayı, yoksulu korumayı, güzel ahlaklı olmayı, Allah’ın yarattıklarına şefkat göstermeyi, kul hakkını gözetmeyi emrederek kıyamete kadar aydınlığı ile bizim için yol göstericidir.

Kur’ân-ı Kerim’in ve Hazreti Peygamberin müjdelediği esenlik ve bağışlanma gecesi olan Kadir Gecesi, hepimizin kimi zaman gündelik hayatımızın koşuşturması içinde bilerek ya da bilmeyerek işlemiş olduğumuz kusurlar, günahlar için af dileyeceğimiz bir fırsattır. Hz. Peygamber (S.A.V), faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiş, “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmiştir.

Yakın ve uzak çevremizdeki acı ve sıkıntı içindeki yüzlerin gülmesi, akan gözyaşlarının dinmesi, bütün insanlık için korku, endişe, ümitsizlik ve acı veren, masum insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan her türlü şiddet, terör ve savaşın sona ermesi ve bütün bunların yerini adalet, sevgi, barış ve hoşgörünün alması için dua edelim.

Bu gece dargınlıklara, kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için de bize önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu gece kırık kalpleri onaralım. Ebeveynlerimizi ziyaret ederek dualarını almaya çalışalım.

Bu vesile ile Kadir Gecesinin Kur’ân’ın aydınlığından istifademiz için vesile olması temennisi ile milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik eder, bu gece yapılacak ibadet ve duaların insanlığın mutluluk ve saadetine vesile olmasını Cenâb-ı Hakk’tan niyaz ederim``dedi.


ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88