Tarih: 27.06.2014 21:10

MİLLETVEKİLİ ŞAHKULUBEY`DEN ``RAMAZAN`` MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Mardin Milletvekili, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz. Gönül Bekin Şahkulubey Ramazan Ayı’nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şahkulubey mesajında şu ifadelere yer verdi:

  Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da Cehennemden kurtuluş olan af, mağfiret, feyz ve bereketlerle donatılmış bulunan mübarek Ramazan ayına bir kere daha ulaşmış bulunuyoruz. "27 Haziran Cuma gününü 28 Haziran Cumartesi’`ye bağlayan gece teravih namazını kılacak ve aynı gece sahura kalkarak" bu ayın manevi atmosferine girmiş olacağız.

  Ramazan ayına ulviyyet kazandıran en önemli hadise, Kur`an-ı Kerim`in, bu ayda insanlığa gönderilmesidir. Yüce Allah bize şöyle bildirmektedir: "Kur`an`ın insanlara yol gösterici ve doğruyu yanlıştan ayırt edici, belgeler olarak indirildiği Ramazan Ayı`nı idrak eden, O`nda oruç tutsun. Hasta veya yolculukta olan, tutamadığı günlerin sayısınca diğer günlerde tutsun. Allah sizin için, kolaylık ister, zorluk istemez. Sayıyı tamamlamanızı ve yol göstermesine karşılık kendisini yüceltmenizi ister. Belki şükredersiniz." (Bakara, 185) Kur`an-`ın ifadesiyle: "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi"nin bu zaman dilimi içinde olması da Ramazan Ayı`nın manevî değerini yücelten sebeplerden biridir.

  Ramazan ayında diğer zamanlara kıyasla her açıdan hayatımız yepyeni bir dinamizm kazanmaktadır. Gönül inceliği ve derinliği kazanan mü`minler duâlarıyla bu ayın rahmet ve bereketinden nasibini almaya çalışmalı; bu özel ruh halini yılın diğer aylarında da devam ettirme gayretinde olmalıyız. Çevremizde olanlara duyarlılık göstermeli, komşularımızla ilişkilerimizi kuvvetlendirmeli ve ihtiyaç sahibi olanların yanında durmalıyız. Bu Ramazan hiç kimse kimsesiz kalmasın…

  Bu duygu ve düşüncelerle Mardinli hemşerilerimin ve milletimizin mübarek Ramazan`ını tebrik ederken, ilâhî rahmet ve bereketin yağmur gibi yağdığı bu zaman diliminin; İslâm Dünyası ve memleketimiz için hayırlara, insanlık âlemi için de hidayete vesile olmasını Cenab-ı Hakk`tan dua ve niyaz ediyorum.``dEDİ.

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —