MİLLETVEKİLİ YENEROĞLU,ERKAM YILDIRIM'IN VENEZUALLA ZİYARETİNİ TBMM'DE GÜNDEME GETİRDİ.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu “Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyareti ve test kiti ile maske bağışı hk. Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Gündem 1.06.2021 15:21:00 0
MİLLETVEKİLİ YENEROĞLU,ERKAM YILDIRIM

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu “Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyareti ve test kiti ile maske bağışı hk. Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'nın cevaplaması istemiyle   soru önergesİ verdi.Milletvekili Mustafa Yeneroğlu verdiği soru önergesinde;

 

"Erkam Yıldırım, hangi sıfatla resmi ziyarete katılmış ve Caracas Büyükelçiliğimiz hangi sıfatından ötürü kendisini karşılamıştır?" 

"Erkam Yıldırım veya ortağı olduğu şirketler adına Venezuela’ya gönderilmek üzere maske veya test kiti nakliyatı Türkiye gümrük kayıtlarına girmiş midir?"diye sordu.

 

İŞTE MİLLETVEKİLİ MUSTAFA YENEROĞLU'NUN TBMM BAŞKANLIĞINA HİTABEN VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ;

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Ticaret Bakanı Sayın Mehmet MUŞ tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.   31.05.2021

 

 

                                                                   Mustafa YENEROĞLU

                                                                      İstanbul Milletvekili

 

 

Eski Başbakan Sn. Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya Aralık 2020 tarihinde gittiğini ve coronavirüs test kiti ve maske bağışında bulunduğunu iddia etmiştir. Buna karşılık basında yer alan haberlere göre; 1 Ekim ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye gümrüklerinden Venezuela’ya giden tüm malların adet ve fiyat bilgileri ile birlikte tek tek kayıt altına alındığı listelerde ülkeden çıkışı izne tabi olan “maske” bulunmadığı gibi 1500 adet test kiti gönderimin de Türkiye ve Venezuela’daki iki firma arasındaki ticari faaliyet olduğu tespit edilmiştir. 

 

Bu bağlamda;

 

1- Erkam Yıldırım veya ortağı olduğu şirketler ihracı ön izne bağlı olan tıbbi maskeler ve test kitleri için ön izin belgesi almış mıdır?

 

2- Erkam Yıldırım veya ortağı olduğu şirketler adına Venezuela’ya gönderilmek üzere maske veya test kiti nakliyatı Türkiye gümrük kayıtlarına girmiş midir?

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22