Tarih: 15.08.2024 11:44

Milyonlar Yusuf Dikeç’i Konuştu

Facebook Twitter Linked-in

Açılışından kapanışına kadar dünyanın gündeminde olan ve Paris’de gerçekleşen Olimpiyatlar, yoğun olarak medyanın da gündeminde yer aldı. Özellikle bazı sporcuların öne çıktığı olimpiyat etkinliklerinde, Türkiye’deki sporcular da konuşulanlar arasındaydı. Ekipmansız ve tek eli cebinde yaptığı atışla Paris 2024 Olimpiyatlarına damga vuran Yusuf Dikeç ise en çok konuşulan sporculardan oldu. Medya Takip Merkezi (MTM) profesyonel dijital medya izleme platformu DigiLUP ile yaptığı araştırmada atış tarzı ile ünlenen Yusuf Dikeç’in dijital medya yansımalarını inceledi. 

 

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım final mücadelesinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, yarış anında ekipman kullanmaması ve tek eli cebinde duruşuyla en çok dikkat çeken sporculardan biri oldu.

 

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin profesyonel dijital medya izleme platformu DigiLUP sonuçlarına göre, dijital medyada Yusuf Dikeç ile ilgili milyonlarca haber ve yorum yapıldı. Atış yaptığı andaki duruş tarzı da birçok görselde yer aldı.

 

DigiLUP platformunun, 196 ülke ve 187 dilde, hem metin hem görsel tabanlı tarama yapabilen teknolojisiyle, son 1 aydaki yansımalara dönük yapılan incelemeye göre; dijital medya mecralarında Yusuf Dikeç’e yer verilen 1 milyon 400 bin sonuç yayınlandı. Türkiye dışından da ilgi gören konu ile ilgili yansımaların, 592 bin 600 adedi yurtdışından gerçekleşti.

 

Yurtdışındaki internet sitelerindeki sonuçlara göre ise Yusuf Dikeç’in bu tarzını konu alan 11 bin haber yapıldığı görüldü. Toplam 97 bin 200 etkileşime ulaşan haberler, olimpiyat bitmesine rağmen devam ediyor.

 

En fazla Amerika’da yayınlandı

 

Yapılan incelemeye göre, Yusuf Dikeç ile ilgili, internet sitelerinde en fazla yansıma görülen ülke Amerika Birleşik Devletleri oldu. Öne çıkan diğer ülkeler ise, Hindistan, İtalya, İspanya, Endonezya, Tayvan, Almanya, Rusya ve Brezilya.

 

ÜLKESonuçlar
Amerika Birleşik Devletleri

3600

Hindistan

695

İtalya

477

İspanya

438

Endonezya

436

Tayvan

325

Almanya

318

Rusya

286

Brezilya

258

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğrafı hızla yayıldı

 

Olimpiyatların adeta sembolü haline gelen sahnelerden biri olan Yusuf Dikeç’in atış anındaki duruşu, dijital medyada hızla yayıldı. Sosyal medya, haber siteleri gibi tüm dijital mecra platformlarında atış anında ekrana gelen pozu görsel olarak paylaşıldı.  DigiLUP fotoğraf tarama teknolojisiyle ulaşılan sonuçlara göre 13 bin 400 adet dijital medya iletisinde bu görsel kullanıldı.

 

Ayrıca Paris 2024 Olimpiyatlarında yarışan birçok sporcunun da sahada aynı pozu verdiği görüldü. Bazı sporcuları ise Yusuf Dikeç kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 

Elon Musk mesajlaşması ilgi gördü

 

Yusuf Dikeç’in sosyal medya hesabından Elon Musk ile mesajlaşması da yoğun ilgi gören farklı bir konu oldu.

 

4 Ağustos’ta @yusufdikec hesabından yapılan paylaşımda; Hi Elon, do you think future robots can win medals at the Olympics with their hands in their pockets?


Orjinal Habere Git

— HABER SONU —