MİNİKLERDEN EVCİL HAYVANLAR PARKINA YOĞUN İLGİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, yeni doğan sevimli yavrularla şenlenirken, çocukların ilgi odağı oluyor.

9.05.2014 08:33:53 0
MİNİKLERDEN EVCİL HAYVANLAR PARKINA YOĞUN İLGİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, yeni doğan sevimli yavrularla şenlenirken, çocukların ilgi odağı oluyor.

20 günlük 5 Ankara keçisi, birer aylık 3 siyah cüce keçi yavrusunu seven, fotoğraflarını çeken çocuklar mutlu olurken, aileleri de Park’ta termosta getirdikleri çaylarını içiyor, kurabiye ve sandviçleriyle piknik yapıyorlar.   

Uyanış Mahallesi Aşıkpaşa Caddesi’nde yer alan Park’ın sorumlusu Veteriner Hekim Didem Akpınar, Evcil Hayvanlar Parkı`nda Başkent’in sembollerinden Ankara Keçisi ve Ankara Kedisi`nin de tanıtımı ve ırkının korunması amacıyla çalışmalar yapıldığını söyledi.

17 bin metrekarelik şirin parkta çocukların sevdiği diğer hayvanlar ise manejlerinde dolaşan Midilli atları, kurt köpekleri,  Alageyik, tavşanlar, rengarenk tavus kuşları, sülünler, neşeli eşek yavrusu ‘Karakaçan’ olurken, gezilebilen bir mağara şeklinde tasarlanmış akvaryum bölümündeki tropikal balıklar da parka bir başka özellik katıyor. 

Vatandaşların ücretsiz olarak gezip dolaşabildiği Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’nda birbirinden güzel hayvanların yanı sıra aynı zamanda piknik yapma imkanı da bulunuyor. Başkentliler, parkın piknik alanında çay içip, karınlarını doyururken, Ankara`nın merkezinde doğayla iç içe bir ortamda bulunan Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’nda hem hafta sonu hem de hafta içinde hoşça vakit geçiriyorlar.

 

-“AMACIM TORUNUMA HAYVAN SEVGİSİ KAZANDIRMAK” 

 

Parkta 3,5 yaşındaki torunu Mert’i gezdiren dede Yaşar Ergün, “Ben köy çocuğuyum. Torunum şehirde yaşadığı için hayvanları pek tanımıyor. Ona hem hayvan sevgisi kazandırmak hem de hayvanları tanıtmak için getiriyorum buraya” derken; Atapark’tan çocuklarıyla gelen Elif Küçük ve Fatma Yılmaz da “Çocuklarımız eğleniyor biz de piknik yapıyoruz” diyorlar.    

Keçiören Kuyubaşı Mahallesi’nden geldiğini belirten Gülümser Usta,  “Çocuklarım ve torunlarımla parkı çok beğeniyoruz. Başkan Melih Gökçek, her zaman başarılı işlere imza atıyor” diye duygularını dile getirirken, 7 yaşındaki torunu Tuana da “Evde de kedim var. Ama Ankara kedisinin yavrularını çok sevdim. İleride veteriner olmak istiyorum” diyor. Hamdi Eraslan ise 3 yaşındaki Hamza ve 7 yaşındaki Hüseyin ile Midilli atlarını sevmeye geldiklerini anlatıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88