MİSAFİRLİĞE GELDİĞİ ANKARA`DA İNME GEÇİREN KADIN AZ KALSIN HAYATINI KAYBEDİYORDU

Düzce?nin Akçakoca ilçesinde yaşayan Fatma Turan, Ankara?da akraba ziyareti sırasında geçirdiği inmenin etkilerinden, zamana karşı verilen yaşam mücadelesiyle kurtuldu.

8.02.2017 09:47:39 0
MİSAFİRLİĞE GELDİĞİ ANKARA`DA İNME GEÇİREN KADIN AZ KALSIN HAYATINI KAYBEDİYORDU

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşayan Fatma Turan, Ankara’da akraba ziyareti sırasında geçirdiği inmenin etkilerinden, zamana karşı verilen yaşam mücadelesiyle kurtuldu.

 

Her yıl dünyada yaklaşık 17 milyon kişinin geçirdiği ve bunların 6 milyonunun hayatını kaybettiği inme Fatma Turan’ı Ankara’daki akraba ziyaretinde buldu. Hipertansiyon hastalığı da bulunan Turan, bir anda fenalaştı, bilinç bulanıklığı ve sol tarafta güçsüzlük şikayetleriyle Lokman Hekim Etlik Hastanesi Acil Servis’e kaldırıldı.  Burada ilk müdahalesi Nöroloji Uzmanı Dr. Oya Yakut tarafından yapılan hastaya Serebral İskemik İnme tanısı konuldu. Hasta, Serebral Anjiyogram (DSA) yapılmak için Lokman Hekim Ankara Hastanesi’ne sevk edildi. Burada, Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Kırbaş, hastaya kasıktan müdahale ederek, tıkanan beyin ana atardamarlarından birini açtı. Doktor Kırbaş, “Hasta yarı felçli iken tamamen iyileşti. Kısmı felç kalma riski vardı ancak hızlı müdahaleyle bu durumdan kurtardık. Kısmı felç olsaydı bunun geri dönüşü olmazdı.” dedi.  

 

Kendisini ölüme kadar götürebilecek inmenin etkilerinden kurtulan Fatma Turan, dakikalar içerisinde yapılan müdahalelerle hayata tutundu. Kendisine müdahale eden doktorlara ve ekibine teşekkür eden Turan, 48 saat gibi kısa bir süre içerisinde iyileştirilerek taburcu edildi.

 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
 
 
 

36.4° / 23.2°
  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45