MİT TIRLARI DAVASINDA FLAŞ KARAR!

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ilk derece mahkeme sıfatıyla görüştüğü "Adana ve Hatay`da MİT`e ait tırların durdurulmasına" ilişkin davayla ilgili gizlilik kararı aldı.

Gündem 1.10.2015 13:34:49 0
MİT TIRLARI DAVASINDA FLAŞ KARAR!

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ilk derece mahkeme sıfatıyla görüştüğü "Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına" ilişkin davayla ilgili gizlilik kararı aldı.

Davanın, Yargıtay Ceza Genel Kurulu salonundaki ilk duruşmasına, sanıklar Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Özcan Şişman, Aziz Takcı ve Özkan Çokay ile sanık yakınları, avukatlar katıldı. Duruşmayı CHP'li bazı milletvekilleri, YARSAV Başkanı Murat Arslan, Özgürlük ve Demokrasi İçin Avrupalı Yargıçlar ve Savcılar Birliği (MEDEL) Yönetim Kurulu üyesi George Almpouras da izledi.

Başkan Eyüp Yeşil, son soruşturma kararını zamanında göndermelerine karşın, sanıklara yasanın öngördüğü süre içinde tebliğ edilmemesi nedeniyle savunma için 7 günlük süre istenebileceğini hatırlattı.

Sanık avukatları ise savunma yapacaklarını belirterek, iddianamenin okunmasını istedi.

Başkan Yeşil, duruşmayı kayıt sistemine göre yapacaklarını, yapılan kayıtların döküm halinde duruşma sonrasında sanıklara ve avukatlarına verileceğini söyledi.

Davanın devlet sırrının açıklanması ve diğer suçlardan dolayı açıldığını belirten Yeşil, mahiyeti itibarıyla sır olup olmadığının yargılama sonucu belli olacağını ifade etti.

"Sanıkların ne savunma yapacaklarını bilmiyoruz. Sırra ilişkin olabilir, olmayabilir" diyen Yeşil, iddia makamından duruşmanın kamu güvenliği nedeniyle gizli yapılması konusundaki görüşünü sordu.

Cumhuriyet Savcısı Kenan Zeybek, sanıklara isnat edilen suçların vasıf ve mahiyetiyle dosya kapsamına göre kamu güvenliğini kesin olarak gerekli kılması nedeniyle 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 182/2 ve devamı maddeleri uyarınca açıklığın kaldırılarak duruşmanın geri kalan kısmının kapalı olarak yapılmasına karar verilmesini istedi.


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33