MKM`DE GELECEĞİN SANATÇILARI YETİŞİYOR

Sosyal, kültürel etkinliklerle sanatseverlerin gözde mekanı olan Mamak Kültür Merkezi Başkentlilerin kültür durağı olmayı sürdürüyor.

4.05.2015 12:32:43 0
MKM`DE  GELECEĞİN SANATÇILARI YETİŞİYOR

Sosyal, kültürel etkinliklerle sanatseverlerin gözde mekanı olan  Mamak Kültür Merkezi Başkentlilerin kültür durağı olmayı sürdürüyor. THM, TSM, Halk Oyunları ve Tiyatro Bölümleri ile Belediye konservatuarı olarak da hizmet veren Mamak Kültür Merkezi’nde  enstrüman kursları, meslek edindirme kursları dallarında da eğitim veriliyor. Tiyatro, sergi ve konser salonu, bilgisayar donanımlı büyük bir kütüphanenin de yer aldığı MKM, sanatsever başkentlilerin uğrak noktalarından biri olmaya devam ediyor. Sanatın nabzının attığı MKM, görsel anlamda da göz doldururken, zemindeki aydınlatma uygulamalarıyla da geceleri ışıl ışıl. Mamak Kültür Merkezi’nde kültür ve sanatın en güzel örneklerinin sergilendiğini belirten  Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “MKM’ye sahip olmak ilçemiz için çok önemli bir değer. Belediye olarak bu değeri orjinal haliyle koruyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Amacımız Mamak Kültür Merkezimiz içindeki konservatuar ve kurslarımızdan binlerce gencin faydalanmasıdır. Mamak Kültür Merkezi’mizde kültür ve sanatın en güzel örneklerini sergiliyoruz” dedi. Akgül ayrıca MKM’deki ışıklandırma çalışmalarıyla da şehircilik açısından estetik vurguyu öne çıkardıklarını kaydetti.

Geleceğin sanatçıları yetişiyor

Deneyimli eğitimci kadrosu ile Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Halk Oyunları ve Tiyatro bölümlerinde eğitim veren Mamak Kültür Merkezi konservatuarını başarıyla tamamlayan kursiyerler Devlet Konservatuarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT konservatuar sınavlarında büyük başarı sağlıyor. Konservatuar Türk Halk Müziği Bölümünde kursiyerlere teorik ve uygulamalı çalışmalar, ses ve çalgı dallarında icracılığa yönelik eğitimler, nota, solfej, repertuar ve uygulama, nazariyat, bağlama, halk bilimi, edebiyat, diksiyon, iletişim ve halk oyunları dersleri veriliyor. Konservatuarın Türk Sanat Müziği Bölümünde ise nota, solfej, şan dersleri, ud, nazariyat, halk bilimi, diksiyon, iletişim ve halk oyunları eğitimi veriliyor. Mamak Kültür Merkezi Konservatuarı, tiyatro bölümünde de teorik ve uygulamalı çalışmaları ile ses eğitimi, diksiyon, beden dili, fonetik ve drama alanında kursiyerlerini yetiştiriyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22