MKM en güzel eserlerini görücüye çıkardı

Mamak Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde verilen el sanatları kurslarında yapılan en seçkin eserler Mamak Kültür Merkezi sergi salonunda görücüye çıktı.

25.03.2015 00:23:40 0
MKM en güzel eserlerini görücüye çıkardı

Mamak Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde verilen el sanatları kurslarında yapılan en seçkin eserler Mamak Kültür Merkezi sergi salonunda görücüye çıktı. Sergi MKM bünyesinde yıl boyu tezhip, ahşap boyama ve perspektif kurslarında eğitim gören kadınların en güzel ve en seçkin çalışmalarından oluşuyor. Mamaklı kadınların ve çocukların en büyük destekçisi olan Mamak Belediyesi kurslarından yüzlerce Mamaklı kadın faydalanıyor. Sergi açılışında bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Mamaklı kadınların en büyük destekçisi oluyoruz. Kurslarımızda yüzlerce kadın kursiyer eğitim görüyor. En güzel el emeği göz nuru eserlerden oluşan bu ürünlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye olarak kadın ve çocuklara yönelik desteğimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.

 Akgül eserleri tek tek inceledi, bilgi aldı

Serginin açılışına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Eşi Zeliha Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Meclis üyeleri, çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide bulunan bütün eserleri  detaylı bir şekilde eşi Zeliha Akgül ile birlikte inceleyen Mesut Akgül kurs hocalarından da bilgi aldı.

Tezhip tablolarından bir kısmı satışta sunuldu

Serginin en özel parçalarını ise tezhip eserleri oluşturuyor. Son derece ince bir işçilik ve sabır isteyen tezhip eserlerini tamamlayan kursiyerlerden bazıları yaptıkları çalışmaları sergide satışa sundu. Bazı kursiyerler ise yaptıkları çalışmaları evladiyelik olarak değerlendirecek. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 
 
 

24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22