MKM Konservatuar Seçmeleri Tamamlandı

Mamak Kültür Merkezi konservatuar seçmeleri tamamlandı. Yaklaşık 100 öğrencinin konservatuara girebilmek için ter döktüğü seçmelerde,20 tiyatro,24 TSM, 24 Halk Oyunları ve 12 THM olmak üzere toplam 84 öğrenci konservatuara girmeye hak kazandı.

25.09.2014 20:38:16 0
MKM Konservatuar Seçmeleri Tamamlandı

Mamak Kültür Merkezi konservatuar seçmeleri tamamlandı. Yaklaşık 100 öğrencinin konservatuara girebilmek için ter döktüğü seçmelerde,20 tiyatro,24 TSM, 24 Halk Oyunları ve 12 THM olmak üzere toplam 84 öğrenci konservatuara girmeye hak kazandı. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Halk Oyunları ve Tiyatro dallarında gerçekleşen sınavlarda başarılı olan öğrenciler   2 yıl süreyle Mamak Belediyesi Konservatuarında eğitim görecek. Başarılı öğrencilere verilecek 2 yıllık eğitim, Devlet Konservatuarlarına gitmek isteyenlere de ön hazırlık yapmış olacak. MKM konservatuarında gençlere yönelik bu hizmetin büyük ilgi görmüş olmasının sevincini yaşadıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kuruluşundan bu yana binlerce öğrenciyi mezun eden Mamak’ın şahdamarı olan merkezimizde, değerli öğretmenlerimiz eşliğinde eğitim görecek tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 Binlerce sanatçı yetişecek

Mülakata gelen öğrencilerin THM ve TSM bölümleri için tek, çift ses ile ritim ve melodi yeteneklerine bakılırken enstrüman çalanların yetenekleri değerlendirildi. Halk Oyunları Bölümleri’nin sınavlarında esneklik yeteneği dikkate alınırken tiyatro da ise ses, kulak ve doğaçlama yeteneklerine bakıldı. Öğrencilere tiyatro bölümündeSahne Bilgisi, Oyunculuk, Diksiyon, Fonetik Bilgisi, Tiyatro Tarihi, Şan Dersi, Halk Oyunları, Reji Eğitimi gibi konularda eğitim vereceklerini kaydeden Mamak Belediyesi Konservatuar Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak, “Liseyi bitiren öğrencileri hayata ve hedeflerine yöneltmek için kurslar veriyoruz. Bizimle birlikte yetenekli öğrencilerimiz çeşitli oyunlarda görev alıyorlar. Bugünkü seçmelerin ardından başarılı olan öğrencilere 2 yıl eğitim vereceğiz.2 yıllık eğitimin ardından Devlet Konservatuarına yerleşen öğrencilerimizin yanı sıra dizilerde ve özel tiyatrolarda oynayan öğrencilerimiz de mevcut bulunmakta. Bu bizlere gurur veriyor” diye konuştu.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71